首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is being blamed by the United Nations for the dramatic ris
The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is being blamed by the United Nations for the dramatic ris
admin
2012-09-11
39
问题
The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is being blamed by the United Nations for the dramatic rise in drug abuse worldwide, "The most worrying development is a culture of drug-friendliness," says the UN’s International Narcotics Control Board in a report released last year.
The 74-page study says the pop music, as a global industry, is by far the most influential trend-setter for young people of most cultures. "Some songs encourage people to take drugs. Certain pop stars make statements and set examples as if the use of drugs for non-medicinal purposes were a normal and acceptable part of a person’s lifestyle," the study says.
Surprisingly, says the Board, the effect of drug-friendly pop music seems to survive despite the occasional shock of death by overdose (过量用药). "Such incidents end to be seen as an occasion to mourn (哀悼) the loss of a role model, and not an opportunity to face the deadly effect of drug use," it notes. Since the 1970s* several internationally famous singer and movie stars—including Elvis Presley, Janice Jophlin, John Belushi, Jimi Hendrix, Jonathan Melvin and Andy Gibbs—have died of either drug abuse or drug related illnesses. With the globalization of popular music, messages promoting drug abuse are now reaching beyond their countries of origin. "In most countries, the names of certain pop stars have become familiar to the members of every household," the study says.
The UN study also blames the media for its description of certain drug incidents, which encourages rather than prevents drug abuse. "Over the past years, we have seen how drug abuse is increasingly regarded as being acceptable or even attractive," says Hamid Ghodse, president of the Board. "Powerful pressure groups run political campaigns aimed at legalizing controlled drugs," he says. Ghodse also points out that all these developments have created an environment which is tolerant (容忍的) of or even favorable to drug abuse and spoils international drug prevention efforts currently under way.
The study focuses on demand reduction and prevention within an environment that has become tolerant of drug abuse. The Board calls on governments to do their legal and moral duties, and to act against the pro-drug (赞成吸毒) messages of the youth culture to which young people increasingly are being exposed.
From the third paragraph, we learn that, the youth______
选项
A、tend to. mourn the pop stars who died of overdose as role models
B、are shocked to know even pop stars may abuse drugs
C、try to face the deadly effect of drug use
D、may stop abusing drugs
答案
A
解析
细节题。根据文章第三段Such incidents end to be seen as an occasion to mourn (哀悼)the loss of a role model,and not an opportunity to face the deadly effect of drug use,可排除B、C、D选项。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/ZbDO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Heusedtosayhelikedtravelingbytrain,butnowaftereighthoursstandinginthecorridor,hechangedhis______.
Inrecentyears,moreandmoreforeignersareinvolvedintheteachingprogramsoftheUnitedStates.Boththeadvantagesandth
Inrecentyears,moreandmoreforeignersareinvolvedintheteachingprogramsoftheUnitedStates.Boththeadvantagesandth
Wearefortunate______severaldescriptivepapershavebeenpublishedwhichgiveadequatebackgroundandexperimentalresults.
Whenyouarenegotiatingwithsomeone,listenforthemessagesthatheorshemightbesendingtoyou.Forexample,theword"di
Tomandhistwinbrotherdonotagreeonthematter,buttheyhavea______respectforeachother’sopinions.
Itisdifficulttoimaginewhatlifewouldbelikewithoutmemory.Themeaningsofthousandsofeverydayperceptions,thebases【
Itisdifficulttoimaginewhatlifewouldbelikewithoutmemory.Themeaningsofthousandsofeverydayperceptions,thebases【
Humanwantsseemendless.Whenastarvingmangetsameal,hebeginstothinkaboutanovercoat;whenanexecutivegetsanewsp
Somepeoplearguethatthepressuresoninternationalsportsmenandsportswomenkilltheessenceofsport—thepursuitofpersona
随机试题
10岁男孩,系慢性型的小儿克山病,发作时采用的主要治疗措施,下列哪项不妥当
甲硝唑治疗阿米巴病的主要机制为
下列不属于护士收集资料方法的选项是
某企业计划从我国香港特别行政区进口一批IT设备,该企业认为这批设备可以享受CEPA项下的税收优惠政策。为了了解该批设备是否属于香港原产从而享受CEPA项下的优惠政策,该企业可以在进口的3个月以前向海关提供这批设备的进口情况材料申请:
因为中国金融期货交易所是公司制期货交易所,所以其经营目标是以营利为目标,追求利益最大化。()
教师在讲授时要遵循的原则有()。
阅读以下文字,完成问题。地球上生命的历史也就是生物与它们的环境相互作用的历史。动植物的形体和习性在很大程度上是由环境造成的,而反向作用,即生物对其所在环境的实际影响则相对较小。只有到了20世纪,作为物种之一的人类才获得了足够的力量,有效地改变他所
Thepublicopinionwasthatthetimewasnot______fortheelectionofsucharadicalcandidateasMr.Jones.
可行性研究的程序是______。
战略数据规划方法的主要内容包括()。
最新回复
(
0
)