首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Poseidon sat at his desk, doing figures. The administration of all the waters gave him endless work. He could have had assistant
Poseidon sat at his desk, doing figures. The administration of all the waters gave him endless work. He could have had assistant
admin
2013-01-12
72
问题
Poseidon sat at his desk, doing figures. The administration of all the waters gave him endless work. He could have had assistants, as many—and he did have very many—but since he took his job very seriously, he would in the end go over all the figures and calculations himself, and thus his assistants were of little help to him.
It cannot be said that he enjoyed his work: he did it only because it had been assigned to him
; in fact, he had already filed many petitions for—as he put it—more cheerful work, but every time the offer of something different was made to him it would turn out that nothing suited him quite as well as his present position. And anyhow it was quite difficult to find something different for him. After all, it was impossible to assign him to a particular sea; aside from the fact that even then the work with figures would not become less but only pettier, the great Poseidon could in any case occupy only an executive position. And when a job away.from the water was offered to him he would get sick at the very prospect, his divine breathing would become troubled and his brazen chest began to tremble. Besides, his complaints were not really taken seriously; when one of the mighty is vexatious the appearance of an effort must be made to placate him, even when the case is most hopeless. In actuality a shift of posts was unthinkable for Poseidon—he had been appointed God of the Sea in the beginning, and that he had to remain.
What irritated him most—and it was this that was chiefly responsible for his dissatisfaction with his job—was to hear of the conceptions formed about him:
how he was always riding about through the tides with his trident. When all the while he sat here in the depths of the world-ocean, doing figures uninterruptedly, with now and then a trip to Jupiter as the only break in the monotony—a trip, moreover, from which he usually returned in a rage.
Thus he had hardly seen the sea—had seen it but quickly in the course of hurried trips to Olympus, and he had never actually traveled around it. He was in the habit of saying that what he was waiting for was the fall of the world; then, probably, a quiet moment would be granted in which, just before the end and having checked the last row of figures, he would be able to make a quick little tour.
Poseidon became bored with the sea. He let fall his trident. Silently he sat on the rocky coast and a gull, dazed by his presence, described wavering circles around his head.
According to the passage, Poseidon’s dissatisfaction with his job primarily stems from______.
选项
A、the constant travel that is required of him
B、the lack of seriousness with which his complaints are received
C、the constantly- changing nature of his duties
D、other’s mistaken notions of his routine
答案
D
解析
细节题。第三段第二句how he was always riding about through the tides with his trident.When all the while he sat here in the depths of the world-ocean,doing figures uninterruptedly,with now and then a trip to J upiter as the only break in the monotony—a trip,moreover,from which he usually returned in a rage.通过这段话可知,由于波塞冬在工作期间偶尔造访朱庇特,招来别人的闲言闲语,导致波塞冬相当恼火。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/Nj9O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag.Jetlagmakesbusinesstravelerslessproductiveandmoreprone【51】maki
Kaganmaintainsthataninfant’sreactionstoitsfirststressfulexperiencesarepartofanaturalprocessofdevelopment,not
Waterwillevaporatefromanywettedsurface.A.significantlylargefractionoftherainfallthatfallsonlandisreturnedto
IwassoboredwiththeverboseandredundantstyleofthatwriterthatIwelcomedthechangetothe______styleofthisauthor
Concernovertheeconomicsituationwas______inthegovernmentbudget.
Theboardofthecompanyhasdecidedto______itsoperationtoincludeallaspectsoftheClothingbusiness.
Asfarasrankisconcerned,anassociateprofessoris______toaprofessor,thoughtheyarealmostequallyknowledgeable.
Sheonceagainwentthroughhercompositioncarefullyto______allspellingmistakesfromit.
Thesingeronthestagehasayoung______faceandavoiceofan______.
随机试题
—CanIusethecarnow?—Sorry,butit______.
企业规章制度种类很多,其中法人治理结构制度属于
男。50岁。车祸致枕部着地,昏迷1小时。查体:P50次/分,R12次/分,BP170/100mmHg。右枕部头皮挫伤灶。GCS5分,瞳孔左:右=4mm:2mm,左侧对光反射消失,右侧肢体偏瘫。最应该采取的治疗措施
某膨胀土地区的多年平均蒸发力和降水量值如表8—1所示。请根据《膨胀土地区建筑技术规范》(GBJ112—1987)确定该地区大气影响急剧层深度最接近下列哪个选项的数值?()[2010年真题]
会计基础工作规范规定,除出纳人员不得兼任稽核、会计档案和收入、费用、债权债务的记账工作外,会计工作岗位设置可以()。
经济利润
证券公司、证券投资咨询机构和其他财务顾问机构出现以下哪些情形时,会导致其不得担任财务顾问()。Ⅰ.最近36个月内存在违反诚信的不良记录Ⅱ.最近36个月内因涉嫌违法违规经营正在被调查.Ⅲ.最近24个月内因执业行为违反行业规范而受到中国证券业协会的
儿童的身心发展在一个年龄时期内通过量的增长积累,达到质的变化,从而进入一个新发展时期,形成新一时期的发展特征与影响。这一现象体现了人的身心发展具有()。
Surveysshowthatcheatinginschool—plagiarism,forbiddencollaborationonassignments,copyinghomeworkandcheatingonexams-
A、Specialistspeakers.B、Retiredpeople.C、Employers.D、Seniorcitizens.B短文说已退休的人和接受补助金的人参加课程能够获得费用减免,故B正确。四个选项中的人物均在短文中提到,听音作笔
最新回复
(
0
)