首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)It’s 1 a.m., and I’m in Hong Kong for the first time, sitting in a bar in the Lan Kwai Fong district. I’m waiting for two gir
(1)It’s 1 a.m., and I’m in Hong Kong for the first time, sitting in a bar in the Lan Kwai Fong district. I’m waiting for two gir
admin
2016-12-06
58
问题
(1)It’s 1 a.m., and I’m in Hong Kong for the first time, sitting in a bar in the Lan Kwai Fong district. I’m waiting for two girls I met on the Internet to show up and take me to their apartment, so my friend Harry and I can stay there for free for a few nights. Having been on flights for the past 24 hours, I am worn out and nervous when they don’t arrive on time.
(2)But my faith is restored when I hear a thick Chinese accent asking, "Are you Cody?" Even though Jess and Jin are as much strangers to me as anyone else in the bar, I trust them. It seems as natural as being set up by a mutual friend, and, in a sense, that is exactly what is happening.
(3)I first learned about CouchSurfing.com last fall from my mom’s friend, who was planning on hosting travelers in her home to add a little excitement to life after her oldest son went to college. She recommended I use it for an upcoming trip to Europe.
(4)That’s how I became one of the millions of surfers who search hosts’ profiles and send requests— typically as much as a week or as little as a day before arriving in the hosts’ city—to sleep on those people’s couches or on their floor or in a spare bedroom.
(5)CouchSurfing requests are not always accepted, as my friend and I learned about seven hours before arriving at the bar in Hong Kong. During our stay in.Tokyo, I found out via e-mail that the requests I had submitted that morning to two potential hosts had both been politely declined. One host, had relatives visiting, and the other, was in Macau for the weekend.
(6)So, I quickly joined the forum "Last Minute Couch Requests: Hong Kong" and posted a message, which Jess saw. She got in touch with her friend Jin, who had room in her apartment to accommodate two guests. Jess sent us an e-mail, which we received after landing in Hong Kong, offering directions to a meeting place and a phone number. Harry and I could have dug through Jess’s list of friends to read up on Jin, but instead we trusted that Jess would not lead us astray(走上邪路).
(7)After the girls get to the bar, the four of us go to a rooftop bar, then a club, and finally head back to Jin’s apartment. Over the next three days, the girls teach us how to use the public-transportation system and give us directions to popular tourist destinations.
(8)To outsiders like, say, my parents, it may be hard to understand why Jin would agree to have two strangers stay at her place, or why we are even trying to couch-surf when hostels are cheap and plentiful in this part of the world. It is because couch surfing isn’t just a means of accommodation; it is an entirely new way to travel. You get to see the world through local residents, not hotel gatekeepers or guidebooks. You get to step outside your comfort zones. But what is most profound about the whole experience is the trust that naturally exists. Jin, for instance, gives us a key to her place upon arrival, a common CouchSurfing custom that helps explain why sociologists at Stanford University are now studying the site and its ability to efficiently create trust.
(9)While cultural enrichment and adventure are almost a CouchSurfing guarantee, comfort is not. Jin’s guest mattress is not quite a quarter of an inch thick, the shower is too complicated for Harry or me to figure out, and the apartment is an eighth-floor walk-up. But it’s a tradeoff surfers like me are happy to make.
Which of the following is true about the friend of the author’s mother?
选项
A、She got much help from CouchSurfing.com for her last trip.
B、She needed company to distract her from missing her son.
C、She became a member of CouchSurfing.com last autumn.
D、She decided to accommodate travelers in her home for free.
答案
D
解析
根据第1段第2句可知CouchSurfing.com上的屋主提供的住宿是免费的,再结合第3段第1句提到的关于作者妈妈的朋友的细节可以推断D正确。本题最具干扰性的是B,原文只提到了作者妈妈的朋友在儿子去上大学后,想给生活增添点excitement,但由原文无法得知她是因为“思念儿子”才这么做的,答题时不要凭主观判断。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/kPJK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Thenever-ceasingpaceofscientificaccomplishmentoftensurpassestheprogressofmoralthought,leavingpeoplestrugglingto
Allovertheworld,yourchancesofsuccessinschoolandlifedependmoreonyourfamilycircumstancesthanonanyotherfactor
Itmaybeoneoftheworld’sgreatshoppingdestinations,butLondon’sRegentStreetisfailingthefashiontest,accordingtot
AccordingtotheAmericanCollegeHealthAssociation’smostrecentannualnationalsurvey,30percentofcollegestudentsreport
IhaveanunclewhowasforyearsaChicagopublicschoolteacher.Passionateandarticulateabouthissubject,biology,Arniec
Formanyyears,wehavebeenledtobelievethataperson’sintellectualintelligenceisthegreatestpredictorofsuccess.Soci
YuDanandLectureRoomprogramgainpopularityinmodernChina,whichis______ofanewattitudetowardsSinology.
Whatisthepassagemainlyabout?
Shouldcellphonesbeallowedinschools?Thishasbeenanintenselydiscussedquestionforyears.Thefollowingarethesupport
A、Itisnotallowedtodresscasually.B、Mostpeoplewearsuitsandties.C、Itisnotpropertowearatietowork.D、Fewpeople
随机试题
怎样焊接12Cr2MoWVTiB钢管?
对慢性肺源性心脏病患者进行护理,措施不正确的是
腰椎前后斜位片上,腰椎椎体以外的结构(椎弓及附件)投影形似小狗,如图示,其对应解剖关系为A.“狗眼”B.“狗耳”C.“狗颈”D.“前腿”E.“后腿”近片侧椎弓峡部
劳动者在试用期内单方解除劳动合同,应提前()日通知用人单位。
下列关于风险预警方法的说法巾,正确的有()。
甲企业为居民企业,主要从事服装的生产与销售。2014年有关经营情况如下:(1)取得销售货物收入9000万元,技术服务收入700万元,出租设备收入60万元,出售房产收入400万元,国债利息收入40万元;(2)缴纳增值税900万元,消费税20万元,城建税及
对于Ⅰ类供应商,其业绩至少应达到________。
实践是检验真理的唯一标准,这主要是因为()。
王某在大街上遛狗。张某故意挑逗狗,之后跑掉,结果狗将路过的孙某咬伤,并继续追赶孙某。王某为阻止狗继续伤人,在狗不听使唤的情况下,用木棍将狗的腿打断。对此,下列表述正确的是()。
设n元(n>3)线性方程组Ax=b,其中试问a满足什么条件时,该方程组有解、无解?有唯一解时求出x1;有无穷多解时,求其通解.
最新回复
(
0
)