首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)Farmers in the developing world hate price fluctuations. It makes it hard to plan ahead. But most of them have little choice:
(1)Farmers in the developing world hate price fluctuations. It makes it hard to plan ahead. But most of them have little choice:
admin
2016-11-03
67
问题
(1)Farmers in the developing world hate price fluctuations. It makes it hard to plan ahead. But most of them have little choice: they sell at the price the market sets. Farmers in Europe, the U.S. and Japan are luckier: they receive massive government subsidies in me form of guaranteed prices or direct handouts. Last month U.S. President Bush signed a new farm bill that gives American farmers $190 billion over the next 10 years, or $83 billion more than they had been scheduled to get, and pushes U.S. agricultural support close to crazy European levels. Bush said the step was necessary to "promote farmer independence and preserve the farm way of life for generations". It is also designed to help the Republican Party win control of the Senate in November’s mid-term elections.
(2)Agricultural production in most poor countries accounts for up to 50% of GDP, compared to only 3% in rich countries. But most farmers in poor countries grow just enough for themselves and their families. Those who try exporting to the West find their goods whacked with huge tariffs or competing against cheaper subsidized goods. In 1999 the United Nations Conference on Trade and Development concluded that for each dollar developing countries receive in aid they lose up to $14 just because of trade barriers imposed on the export of their manufactured goods. It’s not as if the developing world wants any favours, says Gerald Ssendawula, Uganda’s Minister of Finance. "What we want is for the rich countries to let us compete."
(3)Agriculture is one of the few areas in which the Third World can compete. Land and labour are cheap, and as farming methods develop, new technologies should improve output. This is no pie-in-the-sky speculation. The biggest success in Kenya’s economy over the past decade has been the boom in exports of cut flowers and vegetables to Europe. But that may all change in 2008, when Kenya will be slightly too rich to qualify for the "least-developed country" status that allows African producers to avoid paying stiff European import duties on selected agricultural products. With trade barriers in place, the horticulture industry in Kenya will shrivel as quickly as a discarded rose. And while agriculture exports remain the great hope for poor countries, reducing trade barriers in other sectors also works: America’s African Growth and Opportunity Act, which cuts duties on exports of everything from handicrafts to shoes, has proved a boon to Africa’s manufacturers. The lesson: the Third World can prosper if the rich world gives it a fair go.
(4)This is what makes Bush’s decision to increase farm subsidies last month all the more depressing. Poor countries have long suspected that the rich world urges trade liberalization only so it can wangle its way into new markets. Such suspicions caused the Seattle trade talks to break down three years ago. But last November members of the World Trade Organization, meeting in Doha, Qatar, finally agreed to a new round of talks designed to open up global trade in agriculture and textiles. Rich countries assured poor countries, that their concerns were finally being addressed. Bush’s handout last month makes a lie of America’s commitment to those talks and his personal devotion to free trade.
In addition to the economic considerations, there is a ______ motive behind Bush’s signing of the new farm bill.
选项
A、partisan
B、social
C、financial
D、cultural
答案
A
解析
第1段最后一句提到,这项(提高农业补贴的)议案除了促进美国农业的发展之外,还为了帮助布什所在的共和党取得对议会的控制权,因而它有党派动机,即partisan motive,故应选A。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/fS7O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Whatwillbetheimpactofaglobalcomputernetworkonculturalforms?Theconstructionofexclusiveinformationsocietieshas
Whatwillbetheimpactofaglobalcomputernetworkonculturalforms?Theconstructionofexclusiveinformationsocietieshas
本室助研必须每周工作7天,早10点到晚12点,工作时间必须全力以赴。
EvenmanyearlyleadersoftheUnitedStateshaveprovidednamesfortowns,onlyGeorgeWashingtonisrememberedinthenameof
Formany,thepursuitofhappinessisalsothepursuitofprosperity.PartoftheAmericandreamistheabilitytoprovide【M1】__
PASSAGEFOURIntheletterlyingonatable,whatdidtheladywrite?
A、Morelearningexperiences.B、Theavoidanceofsummerlearningloss.C、Moretimeforteacher-studentinteraction.D、Reducingga
A、Howwealthyheorsheis.B、Whohasthepowerintherelationship.C、Whatyouareoffering.D、Whatmaygowrong.C本题设题点在原因解释处。
A、Potatoes.B、Eggyolk.C、Cereals.D、Tea.B本题考查重要细节。根据句(9)可知,鸡蛋、蛋黄和大豆都能创造通道帮助大脑吸收营养和排除毒素,所以说它们很重要,每天都需要吃,因此[B]为答案。
A、Thehousingsector.B、Thetourismsector.C、Themanufacturingsector.D、Theservicesector.D在回答男士关于今年职场前景如何这一问题时,女士说由于房地产等产业的
随机试题
A、4B、-4C、2D、-2D
为了缓解症状,应帮助患者采用的体位是李某烦躁不安,为防止病人受伤,应采取的保护措施是
细胞外液中的主要阳离子是
下列哪一情形,不能引起必要共同诉讼?()
在采暖工程中,热量分配表的形式包括()。
某设备目前实际价值4万元,有关数据见下表。则在静态模式下,该设备的经济寿命还剩()年。
从债务性业务方面来看,根据债券性质可以将其划分为()。
下列属于社会性需要的选项有( )。
胡一鸣、王雷、蒋勇毕业若干年后的职业各不相同,他们的职业是银行家、工程师和创业者。已知:(1)他们分别毕业于贸易经济系、产业经济系和金融系。(2)工程师称赞金融系毕业生身体健康。(3)产业经济系毕业者请银行家游玩过杭州西湖。(4)工程师和产业经济
下列关于无线网络HisperLAN/2协议的描述中,错误的是()。
最新回复
(
0
)