首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
As anyone who has been to Japan knows, there are strict rules about bathing in onsen(温泉), or hot springs. Bodies must be scrubbe
As anyone who has been to Japan knows, there are strict rules about bathing in onsen(温泉), or hot springs. Bodies must be scrubbe
admin
2015-11-16
57
问题
As anyone who has been to Japan knows, there are strict rules about bathing in onsen(温泉), or hot springs. Bodies must be scrubbed beforehand, swimming trunks are banned and tattoos are taboo. The industry’s management scope extends far beyond the tub, however.
For decades, onsen owners have hindered development of a huge potential source of clean energy: geothermal(地热的)power. They argue that the tapping of heated aquifers(蓄水层)in volcanic Japan will drain the onsen dry, increase pollution and ruin a cherished form of relaxation. With Japan on the verge of running out of nuclear power, however, the demand for new sources of energy is becoming harder to resist.
Three Japanese companies—Toshiba, Mitsubishi Heavy Industries and Fuji Electric—control more than half of the global market for geothermal turbines(涡轮机), yet Japan itself gets a mere 0. 3% of its energy, or 537 megawatts, from its own steam. The industry’s promoters say that Japan sits on about 20, 000 MW of geothermal energy, or the equivalent of 20 nuclear reactors, though not all of this could be developed. Since the disaster at Fukushima last year, all but one of the nation’s 54 nuclear reactors are now temporarily suspended, reducing Japan’s power-generating capacity by about a third. That has accelerated the search for alternatives.
In July the government is set to introduce a feed-in tariff that will force the ten regional electricity monopolies to buy renewable energy at above-market rates—though a price has not yet been set. At the end of March the environment ministry said it would abolish guidelines that restrict geothermal development in some national parks.
Experts say the long time lag reflects some of the difficulties of developing new business in Japan. Tetsunari Iida, head of the Institute for Sustainable Energy Policies, says the country needs a "strong and wise government" that can persuade the onsen owners and local communities that the industry would not spoil their spas. He also says the country needs companies with strong balance-sheets and a robust risk culture to lead the way. Having the world’s best turbine manufacturers is not enough, he says.
To speed things up, Japan could also look overseas for help. Iceland, for instance, generates the same amount of geothermal energy as Japan, though Japan has 400 times more people. A Japanese expert, Hirofumi Muraoka, calculates that one mid-sized northern city, Aomori, with a population about the size of Iceland’s 318,000,could save enormously on imported fuel bills and heating costs by tapping geothermal springs nearby. Besides generating electricity, it could use the hot water from the springs to heat houses, as Iceland does.
Iceland’s ambassador to Japan, Stefan Stefansson, says his country’s experience suggests Japan does not need subsidies to develop geothermal energy. It needs careful management of underground reservoirs, and an entrepreneurial(企业家的)vision. Besides heating houses, he says, Iceland’s geothermal water is used for farming tasty tropical fish.
Which of the following statements about the policy introduced by Japanese government in July is TRUE?
选项
A、It was implemented on a voluntary basis.
B、It aimed at all the electricity companies.
C、It was about purchasing the renewable energy.
D、It set the price of the renewable energy below the market rate.
答案
C
解析
由题干关键词Japanese government in July定位到第四段第一句。由该句可知,日本政府的上网电价政策迫使十家区域电力垄断公司以高于市场水平的价格购买可再生能源,因此C)“该政策是关于购买可再生能源的”与定位句的陈述一致,故为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/RiQ7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Womenwhoexerciseinpregnancyboostthebraindevelopmentoftheirnewbornbabies,accordingtoresearcherswhoclaimtheeffe
MuchofCanada’sforestryproductiongoestowardsmakingpulpandpaper.AccordingtotheCanadianPulpandPaperAssociation,C
Fortillspart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledOnStudents’EvaluationofTeachersfollowingtheout
A、Theimportanceofbeingbrave.B、Thereasontojointhearmy.C、HislifeintheUSmilitary.D、Hisattitudetowardsthewar.C
A、Berealisticabouthispoverty.B、VisitFranceontheInternet.C、Gainmoneyviacomputer.D、Reducetheexpenditureoncompute
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledAPackageTouroraSelf-guidedTour?Youshouldwrite
A、Heshouldconsumelesssalt.B、Heshouldaddmoreproteintohisdiet.C、Heshoulddrinkmoredairy.D、Heshouldeatlessfatt
A)TheSupremeCourtunambiguouslyruledWednesdaythatprivacyrightsarenotsacrificedto21stcenturytechnology,sayinguna
中国的龙是中国神话和民间故事里传说的生物。龙有许多动物的特征,例如龟、鱼等。但是,大多情况下龙被描绘成长着四只脚的蛇形动物。传统意义上龙象征强大的、幸运的力量,特别是能够控制水、雨、飓风和洪水。龙还能带给人权利,力气和好运。因此,中国的皇帝常常用龙来象征他
Electronicmailsystemsareeithercomputerizedornoncomputerized.Importantamongthecomputerizedsystemsarethe【B1】______ba
随机试题
印度诗人和剧作家迦梨陀娑的剧作《沙恭达罗》全名是《由于一种信物而重新找到沙恭达罗记》,这种信物是()
根据十二经脉流注次序,手少阳经应流注至
房地产估价是科学与艺术的有机结合是指,正确的房地产价值的测算和判定,必须依赖于()。
根据恒定流的定义,下列说法中正确的是()。
曾因文章写得好,大家争相传抄而导致“洛阳纸贵”的作品是()。
蟋蟀虽是斗虫,可是它独自深夜微吟时实在很有点____,所以对于听的人多发生类似的感觉,乡下的小孩们解释它的歌词是“浆浆洗洗,纽绊依依”,依字读去声,意思是说装上去,这与促织的意味____,不过不是织布做新衣,只是修补旧衣预备御寒罢了。依次填入划横线部分最恰
AsDr.SamuelJohnsonsaidinadifferenteraaboutladiespreaching,thesurprisingthingaboutcomputersisnotthattheythin
Hewashopingtotakepartinthedriver’slicensetest,buthisparents______thattheywon’tsupporthimunlesshecansavem
Oneofthemostimportantgoalsofeducationisthe【11】ofacademicexcellence,notjustforafew【12】childrenbutforeveryo
Facebook’sSystemofDisablingFakeAccountsAliciaIstanbulwokeuponerecentWednesdaytofindherselflockedoutofthe
最新回复
(
0
)