首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) The schoolmaster was leaving the village, and everybody seemed sorry. The miller at Cresscombe lent him the small white tilt
(1) The schoolmaster was leaving the village, and everybody seemed sorry. The miller at Cresscombe lent him the small white tilt
admin
2022-09-29
68
问题
(1) The schoolmaster was leaving the village, and everybody seemed sorry. The miller at Cresscombe lent him the small white tilted cart and horse to carry his goods to the city of his destination, about twenty miles off, such a vehicle proving of quite sufficient size for the departing teacher’s effects. For the schoolhouse had been partly furnished by the managers, and the only cumbersome article possessed by the master, in addition to the packing-case of books, was a cottage piano.
(2) The blacksmith, the farm bailiff, and the schoolmaster himself were standing in perplexed attitudes in the parlour before the instrument. The master had remarked that even if he got it into the cart he should not know what to do with it on his arrival at Christminster, the city he
was bound for
, since he was only going into temporary lodgings just at first.
(3) A little boy of eleven, who had been thoughtfully assisting in the packing, joined the group of men, and as they
rubbed their chins
he spoke up, blushing at the sound of his own voice: "Aunt has got a great fuel-house, and it could be put there, perhaps, till you’ve found a place to settle in, sir."
(4) "A proper good notion, " said the blacksmith.
(5) "Sorry I am going, Jude?" asked the master kindly.
(6) Tears rose into the boy’s eyes, for he was not among the regular day scholars, who came unromantically close to the schoolmaster’s life, but one who had attended the night school only during the present teacher’s term of office. The regular scholars, if the truth must be told, stood at the present moment afar off, like certain historic disciples, indisposed to any enthusiastic volunteering of aid.
(7) The boy awkwardly opened the book he held in his hand, which Mr. Phillotson had bestowed on him as a parting gift, and admitted that he was sorry.
(8) "So am I, " said Mr. Phillotson.
(9) "Why do you go, sir?" asked the boy.
(10) "Ah—that would be a long story. You wouldn’t understand my reasons, Jude. You will, perhaps, when you are older. "
(11) "I think I should now, sir."
(12) "Well—don’t speak of this everywhere. You know what a university is, and a university degree? It is the necessary hallmark of a man who wants to do anything in teaching. My scheme, or dream, is to be a university graduate, and then to be ordained. By going to live at Christminster, or near it, I shall be at headquarters, so to speak, and if my scheme is practicable at all, I consider that being on the spot will afford me a better chance of carrying it out than I should have elsewhere."
(13) The boy Jude assisted in loading some small articles, and at nine o’clock Mr. Phillotson mounted beside his box of books and other IMPEDIMENTA, and bade his friends good-bye.
(14) "I shan’t forget you, Jude, " he said, smiling, as the cart moved off. "Be a good boy, remember; and be kind to animals and birds, and read all you can. And if ever you come to Christminster remember you hunt me out for old acquaintance’ sake."
(15) The cart creaked across the green, and disappeared round the corner by the rectory-house. The boy returned to the draw-well at the edge of the greensward, where he had left his buckets when he went to help his patron and teacher in the loading. There was a quiver in his lip now and after opening the well-cover to begin lowering the bucket he paused and leant with his forehead and arms against the framework, his face wearing the fixity of a thoughtful child’s who has felt the pricks of life somewhat before his time. The well into which he was looking was as ancient as the village itself, and from his present position appeared as a long circular perspective ending in a shining disk of quivering water at a distance of a hundred feet down. There was a lining of green moss near the top, and nearer still the hart’s-tongue fern.
(16) He said to himself, in the melodramatic tones of a whimsical boy, that the schoolmaster had drawn at that well scores of times on a morning like this, and would never draw there any more. "I’ve seen him look down into it, when he was tired with his drawing, just as I do now, and when he rested a bit before carrying the buckets home! But he was too clever to bide here any longer—a small sleepy place like this!" (本文选自 Jude the Obscure)
The schoolmaster held a perplexed attitude towards his piano, because it became a________ under his current condition.
选项
A、white elephant
B、black sheep
C、dark horse
D、busy bee
答案
A
解析
语义题。原文第一段和第二段提到小学老师要离开的时候,最为笨重的物件就是一架竖式钢琴,而老师表示这件东西即使弄上车,他刚到目的地的时候也没有地方安顿它,所以大家都感到有些一筹莫展。可见这个东西拿着没用,丢弃又可惜,与A“昂贵而无用的东西”所表达的意思相符,故A为答案。B意为“害群之马”,比喻危害社会或集体的人;C意为“黑马”,比喻深藏不露的人或出人意料的优胜者;D意为“忙碌的蜜蜂”,比喻大忙人。这三项均不符合文义,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/zHkK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Ifyouintendtomeltthesnowfordrinkingwater,youcan_____extrapuritybyrunningitthroughacoffeefilter.
Thefollowingchartshowsthenumberandpercentageofoldpeopleover60inoursocietyfrom2005to2012.Lookatthechartca
A.actionB.butC.distractedD.absurdE.analogiesF.pullG.copyH.authorsI.concentratedJ.appearedK.livelyL
Hisparentsbelievedthathewasacleverboy,buthewasn’t_____infact.
VideoGameAddiction1.AglobalandseriousproblemAddictionoccurmorelikelyat【T1】【T1】______【T2】ofvideogamersaddicted【T
RiteofPassageisagoodnovelbyanystandards;_____,itshouldrankhighonanylistofsciencefiction.
Nowinmanycities,suchasShanghai,NanjingandWuhan,passengersarenotallowedtoeatordrinkonsubwaytrains,andviolat
ChoosingEnglishProgramsintheUSA1.Whatisyourgoal?■Fora【T1】______:2weeksto2months【T1】______■To
Ourjourneywasslowbecausethetrainstopped______atdifferentvillages.
PASSAGETHREEWhatisTfL’spresentaim?
随机试题
巴黎圣母院的建筑风格属于()
A.红肿、灼痛、无水疱B.张力较大的水疱、剧痛C.水疱张力小、基底红白相间D.干燥、焦和蜡白E.水疱、基底水肿、感觉迟钝属于深Ⅱ度烧伤表现的是
A.65℃ B.72℃ C.80℃ D.95℃ E.90℃PCR反应中的变性温度是
最低结算备付金可用于完成交收,但不能划出。如果用于交收,次日必须补足。()
根据《企业破产法》及司法解释规定,下列关于管理人的说法中,错误的是()。
一般资料:求助者,男性,40岁,大专,某杂志编辑。案例介绍:求助者主诉,近半年来失眠,体虚,怕冷,爱出汗,两腿发软,浑身无力,不想做事情。在本市一家最有权威的医院做了全面体验,无器质性病变。后来,在神经内科做了一套心理测试题,被诊断为抑郁症。遵照医
设A是n阶正定阵,E是n阶单位阵,证明:A+E的行列式大于1.
因特网主要采用的协议是【】。
下列选项中属于软件生命周期中开发阶段任务的是( )。
Astudyofarthistorymightbeagoodwaytolearnmoreaboutaculturethanispossibletolearningeneralhistoryclasses.M
最新回复
(
0
)