首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"Governments that want their people to prosper in the burgeoning world economy should guarantee two basic rights:the right to pr
"Governments that want their people to prosper in the burgeoning world economy should guarantee two basic rights:the right to pr
admin
2013-01-20
59
问题
"Governments that want their people to prosper in the burgeoning world economy should guarantee two basic rights:the right to private property and the fight to enforceable contracts",says Mancur Olson in his book Power and Prosperity. Olson was an economics professor at the University of Maryland until his death in 1998.
Some have argued that such fights are merely luxuries that wealthy societies bestow,but Olson turns that argument around and asserts that such rights are essential to creating wealth. "Incomes are low in most of the countries of the world,in short,because the people in those countries do not have secure individual rights," he says.
"Certain simple economic activities,such as food gathering and making handicrafts,rely mostly on individual labor; property is not necessary. But more advanced activities,such as the mass production of goods,require machines and factories and offices. This production is often called capital-intensive,but it is really property-intensive",Olson observes.
"No one would normally engage in capital-intensive production if he or she did not have rights that kept the valuable capital from being taken by bandits,whether roving or stationary," he argues. "There is no private property without government—individuals may have possessions,the way a dog possesses a bone,but there is private property only if the society protects and defends a private right to that possession against other private parties and against the government as well."
Would-be entrepreneurs,no matter how small,also need a government and court system that will make sure people honor their contracts. In fact,the banking systems relied on by developed nations are based on just such an enforceable contract system. "We would not deposit our money in banks...,if we could not rely on the bank having to honor its contract with us,and the bank would not be able to make the profits it needs to stay in business if it could not enforce its loan contracts with borrowers," Olson writes.
Other economists have argued that the poor economies of Third World and communist countries are the result of governments setting both prices and the quantities of goods produced rather than letting a free market determine them. Olson agrees there is some merit to this point of view,but he argues that government intervention is not enough to explain the poverty of these countries. Rather,the real problem is lack of individual rights that give people incentive to generate wealth. "If a society has clear and secure individual rights,there are strong incentives(刺激,动力)to produce,invest,and engage in mutually advantageous trade,and therefore at least some economic advance," Olson concludes.
What does Olson think about mass production?
选项
A、It’s capital intensive.
B、It’s property intensive.
C、It relies on individual labor.
D、It relies on individual skills.
答案
B
解析
本题的四个选项中,只有B项正确。这可以从文中第三段的最后一句推出,即这种生产(批量生产)往往被称为资本密集型生产,但Olson认为其实这是财产密集型生产。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/t02O777K
0
考博英语
相关试题推荐
TestshaveconfirmedthatfourpeopleinWisconsincontractedthemonkeypoxvirusaftercomingintoclosecontactwithpetprair
TestshaveconfirmedthatfourpeopleinWisconsincontractedthemonkeypoxvirusaftercomingintoclosecontactwithpetprair
FranklinDelanoRooseveltwastheU.S.Presidentwhenmanybusinesseswere______duringtheGreatDepression.
Lisastoodmotionlessattheendofthedivingboard,handsathersides,heelsslightlyraised,everymuscle_____action.
Aslongasherparentscanremember,13-year-oldKatieHarthasbeentalkingaboutgoingtocollege.Hermother,Tally,afinanc
Vaccinesarenormallyconceivedtofightinfectiousdisease,butanew______willbringcheertothosewhohaveresolvedtokick
Americanliteraryhistoriansareperhaps_______toviewingtheirownnationalscenetoonarrowly,mistakingprominenceforunique
ThechancesofinfectionofBSEor"mad-cowdisease"maybeslight,butthatdoesnotstoppeople_____beefenmasse.
Thenaturalenvironmentstillmanagestofilluswithasenseofaweandamazement.Despitetheamountofscientificknowledgem
Despitethefactthattheywere______whentheymarried,alter30yearstheylivetogetherharmoniously.
随机试题
不属于“晚生代小说”作家的是()
下列哪项不属于滑脉所主病证
雷贝拉唑减少胃酸分泌主要通过
关于正常体液含量的叙述,不正确的是
A、试错法B、移动平均法C、曲线拟合法D、线形内插法E、指数修匀法A,D
在微机中,访问最快的存储器是()。
球罐要求进行基础沉降观测,主要观测的阶段是( )。
下列说法错误的是()。
系统软件包括操作系统、语言处理程序、数据库管理系统和服务性程序等。以下哪项属于服务性程序?
CurrentIssue(#148,March20-26)SPPArchiveofbackissuesProspects(SPPCulture&LifestyleGuide]Moscow
最新回复
(
0
)