首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It may sound like something out of a science fiction plot, but Oxford researchers say that modern conventional medicine is gradu
It may sound like something out of a science fiction plot, but Oxford researchers say that modern conventional medicine is gradu
admin
2013-09-04
56
问题
It may sound like something out of a science fiction plot
, but Oxford researchers say that modern conventional medicine is gradually developing ways to change the moral states of humans through pharmaceutical drugs, and thus control the way people think and act in various life situations. These new drugs will literally have the ability to disrupt an individual’s personal morality, and instead reprogram that person to believe and do whatever the drug designer has created that drug to do.
"Science has ignored the question of moral improvement so far, but it is now becoming a big debate," said Dr. Guy Kahane from the Oxford Centre for Neuroethics in the UK. "There is already a growing body of research you can describe in these terms. Studies show that certain drugs affect the ways people respond to moral dilemmas by increasing their ability to share in another’s feelings, group affiliation and by reducing aggression."
While this may sound good in theory, mind control is already a very dangerous side effect of existing drugs. Take the antidepressant drug Prozac, for instance, which has been known to cause those taking it to lash out in violent rages. One young boy murdered his father by beating him and stabbing him in the head, and hit his mother with a crowbar and stabbed her in the face, shortly after starting to take Prozac.
But the kinds of drugs Kahane and his colleagues are referring to imply designer drugs specifically designed to not only alter one’s mental state, but also to change the way that person thinks about situations from a moral perspective. The end result is literally a type of drug-induced mind control where human subjects will be controlled by someone else, and unable to make conscious decisions for themselves.
Research on the subject, of course, tries to paint the idea of mind-control drugs in a positive light, suggesting that they could be used to help make the world a better place. Just imagine less violence, more trust, and more love, they say. This way of using words persuasively, though, is really just a tactic to further numb the already mind-numbed masses into accepting the idea as a good thing.
The author’s attitude towards the development of such drugs is______.
选项
A、supportive
B、indifferent
C、negative
D、uncertain
答案
C
解析
文章第三段开头有while this may sound good in theory,第四段接着谈使用此类药物的后果,然后在最后一段指出tries to paint the idea of mind-controldrugs in a positive light(粉饰其想法),最后的总结是,尽管有些人把心理控制药物的研究说得天花乱坠,但实际上是numb the already mind-numbedmasses into accepting the idea aS a good thing(使心灵麻木
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/snHO777K
0
研究生英语学位课统考(GET)
相关试题推荐
Thediscoveryofnewoil-fieldsinvariouspartsofthecountryfilledthegovernmentwith______hope.
______enoughtimeandmoney,theresearcherswouldhavebeenabletodiscovermoreinthisfield.
Atsomepointinyourlife,youhavelikelyheardacharacteronTVorinabooksaysomethingalongthelinesof,"Thethingth
Atsomepointinyourlife,youhavelikelyheardacharacteronTVorinabooksaysomethingalongthelinesof,"Thethingth
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequickpaceofmodernlife,butmannersontheroadsarebe
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequickpaceofmodernlife,butmannersontheroadsarebe
Althoughthisareaisverypoorjustnow,its______wealthisgreat.
Inasocietywhereallaspectsofourlivesaredictatedbyscientificadvancesintechnology,scienceistheessenceofourexi
Anycountryhasgoodreasontowantitscitizenstobeashealthyaspossible,sinceoneofitsgreatestresourcesisanactive
随机试题
Ifyoutravelaroundtheworld,youwillbesurprisedtofindthatforeigncustomscanbedifferentfromyourown.Avisitorto
上消化道是指
具有“壅遏营气,令无所避”功能的是()
下列有关法对人的效力的表述哪些是正确的?
下列各项中,属于损益类科目的有()。
关于货币工资计算公式正确的是()。
读书有益生活,读书有益人生,读书有益社会,是自古至今东西方文化都笃信的一个神圣信条。但读书在今天却面临着诸多________,“开卷有益”面临着________的深刻质疑。填入画横线部分最恰当的一项是:
社会主义初级阶段是指()
【21】【28】
Insomecountries,______iscalled"equality"doesnotreallymeanequalrightsforallpeople.
最新回复
(
0
)