首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Coffee Coffee probably derives its name from the Arabic "gahwah", although some etymologists connect it with the name Kaffa,
Coffee Coffee probably derives its name from the Arabic "gahwah", although some etymologists connect it with the name Kaffa,
admin
2010-02-17
67
问题
Coffee
Coffee probably derives its name from the Arabic "gahwah", although some etymologists connect it with the name Kaffa, a province in southwest Ethiopia reputed to be the birthplace of coffee. Coffee plants were taken to southern Arabia and placed under cultivation there about 500 years ago.
The history of coffee, although vague and obscure, is rich in legend. One of the tales surrounding the discovery of coffee is that of Kaldi, a goat herder. Bewildered by the weird antics of his flock, Kaldi is supposed (about A. D. 850) to have eaten berries of the evergreen bush on which the goats were feeding and, overjoyed at the feeling of exhilaration that he experienced, has been pictured as dashing off in excitement to proclaim his great find to the world.
The stimulating effect of coffee was soon discovered and taken advantage of in connection with the long religious service of the Muslims; but the strictly orthodox or conservative section of the priesthood claimed that it was an intoxicating beverage prohibited by the Koran. Those who used it were threatened with severe penalties. Nevertheless, coffee drinking spread rapidly among Arabian Muslims, and its growth and use became general in Arabia.
The early record of coffee in Europe, where it was introduced into one country after another during the 16th and 17th centuries, is filled with accounts of its use as a religious, political, and medical potion, its rises and falls in favor, and its prohibition or approval. Coffee gained its first real popularity as a beverage in the coffee houses of London.
In the first known coffee advertisement, a handbill produced in 1652 (original in the British museum), proclaimed that coffee "quickens the spirits, and makes the heart lightsome.., is good against sore eyes".
Continental Europe became well implanted with the idea of coffee, and the coffeehouses flourished in most European countries later in the 17th century. In the major cities of North America, coffeehouses also became popular, starting about 1689. The first license to sell coffee in the Merchants’ coffeehouses, established in New York in 1737, is claimed by some authorities to have been the "birthplace of the American Union".
Until the close of the 17th century, the world’s rather limited supply of coffee was obtained almost entirely from the province of Yemen in southern Arabia. But, with the increasing popularity of the beverage, the propagation of the plant spread rapidly from southern Arabia to many other places all over the world.
By the 20th century, coffee has become responsible for much of the income of many countries lying between the Tropic Capricorn and the Tropic of Cancer. Although practically every country within this area produced some coffee, the greatest concentration of production became centered in the western hemisphere. This began to change, however, toward the middle of the century as the growth of coffee in Africa began to assume major importance.
According to this author, the name of Coffee seems to come from______.
选项
A、the name of a province
B、the name of a plant
C、the name of the finder
D、the Arabic word "gahwah"
答案
D
解析
本题是细节题。根据提问,在相关的段落找到信息。作者在第一段第一句话就说明了咖啡名称的可能出处:Coffee probably derives its name from the Arabic“gahwah”。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/rb9K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Aprojectlikelytoevolveinthenearorintermediatefutureisspacetourism.Todayspacetourismhasbecomeapurecommercial
Therepublicationofthepoet’smostrecentworkswillcertainly______hisnationalreputation.
Becauseofthehighbloodpressure,thedoctoradvisedhimto______fromsmoking.
PARTⅥWRITINGSECTIONACOMPOSITIONWriteonANSWERSHEETTWOacompositionofabout200wordsonthefollowingtopic:Coll
Inatelephonesurveyofmorethan2,000adults,21%saidtheybelievedthesunrevolved(旋转)aroundtheearth.An【C1】______7%d
Inatelephonesurveyofmorethan2,000adults,21%saidtheybelievedthesunrevolved(旋转)aroundtheearth.An【C1】______7%d
Talktoanyoneinthedrugindustry,______you’llsoondiscoverthatthescienceofgeneticsisthebiggestfiringtohitdrugr
GETTINGAGRANT Whocangetthismoney?Anyonewhogetsaplaceonafirstdegreecourse,althoughastudentwhohas
Clothes,decorations,physique,hairandfacialfeaturesgiveagreatdealofinformationaboutus.Forinstance,wewearclothe
Everyoneinthefamilybulliedherandmadeherdoallthechores,shewasindeed______.
随机试题
如果企业闲置设备很多,管理效率低下,则表明固定资产周转率
肠系膜上动脉与腹主动脉之间夹角在45°之内。()
下列材料中()作为墙基时必须做墙体防潮层。
()不具有法律效力。
班级寝室、活动室的通道要保持畅通。幼儿在室内活动时,活动室可以上锁。()
认真阅读给定材料,整理一份供有关同志参阅的摘要。要求:概述全面,条理清楚,语言流畅,不超过500字。“给定材料12”中提到“环保风暴”的和“绿色消费文化”,请你谈谈对它们的认识和理解,不超过350字。
生活节俭应当成为选拔国家干部的标准。一个不懂得节俭的人,怎么能尽职地为百姓当家理财呢?以下各项都符合题干的断定,除了?
TextThemodernurbanplanningandredevelopmentmovement【C1】______inresponsetothe【C2】______anddirtinessoftheslumarea
Thenewsitemaboutthefireisfollowedbyadetailedreportmade______.
(1)Somedaysoon,youwillaskarobottofetchasliceofpizzafromyourrefrigerator.Onthatday,you’lltrustthattherobo
最新回复
(
0
)