首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The number of passengers dropped sharply. B、It served more and more commuters. C、The number of stations increased to 50. D、It
A、The number of passengers dropped sharply. B、It served more and more commuters. C、The number of stations increased to 50. D、It
admin
2023-01-31
59
问题
The Glasgow Subway first opened in 1896 as a cable-hauled system. It is generally recognised as the world’s third underground railway, after London and Budapest. In its long history, it has never been expanded, remaining as a single loop line with a mere 15 stations. At its peak, it served the shipyard workers on the south side of the city. In the 1960s, there was a decline in the ship building industry, and the popularity of private transport grew. As a result, the subway saw a rapid decline in ridership. It ran with little further change until 1977 when its new operators closed it for major modernisation investment. Carriages were replaced, ventilation was improved, and the main depot was also renovated and fitted with connecting tracks to replace the outdated crane transfer mechanism. The subway, in its present form, reopened for operation in April 1980. Since its relaunch, the subway has seen a revival in its fortunes. It serves as a viable alternative to other forms of transport, and has gone a long way to alleviate traffic jams in the city centre. In 1996, the system reached an important milestone, 100 years. To commemorate this special event, the colour scheme of the train carriages was updated. Recently, high-tech systems such as smartcard ticketing machines and smart gates are used across all subway stations. The smart card provides more convenient travel, and passengers simply top up their cards and tap them to get in and out the subway. Since its launch, the technology has been adopted by more than 100,000 subway customers.
12.What baffling phenomenon is discussed in the passage?
13.Why was the Glasgow subway closed in 1977?
14.Why does the Glasgow Subway remain important today?
15.What does the passage say about all subway stations in Glasgow nowadays?
选项
A、The number of passengers dropped sharply.
B、It served more and more commuters.
C、The number of stations increased to 50.
D、It became the longest in the United Kingdom
答案
A
解析
录音询问格拉斯哥地铁在20世纪60年代的情况。录音提到,在当时由于造船业的衰落和私人交通工具的兴起,乘客数量锐减(a rapid decline in ridership),故A项“乘客数量大幅下跌”正确。B项“通勤人员越来越多”与录音内容相反。录音提到,格拉斯哥地铁一直保持在15个站,故C项“站数增至50个”错误。D项“它成为英国最长地铁”没有依据。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/lRvD777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Americansusemanyexpressionswiththeword"dog".PeopleintheUnitedStateslovetheirdogsandtreatthemwell.【D1】________
请你写一封邀请信,代表大连大新化学药品公司董事会(BoardofDalianDaxinChemicalsCorporation)邀请Mr.Chapman来本公司参加10周年纪念活动,时间从8月1号到3号。同时告诉他将安排一次他与总经理的见面会谈,
Whatdidthepersondoeveryday?
Thereisdistinctionbetweenreadingforinformationandreadingforunderstanding.【D1】________Thefirstsenseistheonei
Withoutthesun’slight________theearth’ssurface,nolifecouldexistontheearth.
Itwouldbenaïvetotreatremarksmadeindiariesorpersonallettersasgivingespeciallycandidaccesstohistoricaltruthor
One________isthatsofar,Webserviceshaveturnedouttobemuchhardertodeliverthantheirchampionshadhoped.A.hopeB.
A、Howtocookandsew.B、Parent-childrelationship.C、Homeeconomicseducation.D、Howtomakechildrenhappy.C
A、Interesting.B、Terrible.C、Good.D、Amazing.B男士询问女士去山上的旅行怎么样,女士表示很糟糕,还下了大雨。由此可知,女士认为本次旅行是B项“糟糕的”。
Ourneighborhas________afiercedogthatnoonedarestogonearhishouse.
随机试题
下图是位于岷江下游的某个小岛一年中不同时期河岸线变化示意图。读图,回答下列问题。该图的比例尺增大一倍,则()。
属于肝风内动,筋脉拘急的是
A.1B.2C.3D.4E.5原子处于最低能量状态(最稳定)时,对应的主量子数n是
某患者被人搀扶着步入医院,接诊护士看见其面色发绀,口唇呈黑紫色,呼吸困难.询问病史得知其有慢性阻塞性肺病史,护士需立即对其采取的措施是()。
组织结构图中,矩形框表示的含义是()
为调控宏观经济,应对就业及经济增长乏力的态势,中国人民银行同时采取了以下货币政策措施:买入商业银行持有的国债200亿元;购回300亿元商业银行持有的到期央行票据。假定当时商业银行的法定存款准备金率为15%,超额准备金率为2%,现金比率为3%。请根据上述材
某地发生突发事件。需要立即处理,否则事态会进一步扩大。你考虑了一个自己认为最好的方案。但这一方案如果实施可能会影响到集体和一些领导的利益,而你又和领导联系不上,你怎么办?
依次填入下面文字横线处的词语,最恰当的一组是()。有些孩子并不是天生的捣蛋鬼,他们的性格有_________,可能是因为环境的影响。只要_________,再“坏”的孩子都会变好。
道德的功能集中表现为,它是处理个人与他人、个人与社会之间关系的行为规范及实现自我完善的一种重要精神力量。在道德的功能系统中,反映社会现实特别是反映社会经济关系的功效与能力的是
Nextmonth,NewYorkstudentsingradesthreethrougheightwilltakethestate’sstandardizedtests:threedaysofexamsdevote
最新回复
(
0
)