首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Our public debates often fly off into the wild blue yonder of fantasy. So it’s been with the Federal Communications Commission’s
Our public debates often fly off into the wild blue yonder of fantasy. So it’s been with the Federal Communications Commission’s
admin
2014-04-28
56
问题
Our public debates often fly off into the wild blue yonder of fantasy. So it’s been with the Federal Communications Commission’s new media-ownership rules. We’re told that, unless the FCC’s decision is reversed, it will worsen the menacing concentration of media power and that this will--to exaggerate only slightly--imperil free speech, the diversity of opinion and perhaps democracy itself. All this is more than overwrought; it completely misrepresents reality.
In the past 30 years, media power has splintered dramatically; people have more choices than ever. Travel back to 1970. There were only three major TV networks (ABC, CBS, NBC); now, there’s a fourth (Fox). Then, there was virtually no cable TV; now, 68 percent of households have it. Then, FM radio was a backwater; now there are 5,892 FM stations, up from 2,196 in 1970. Then, there was only one national newspaper (The Wall Street Journal); now, there are two more (USA Today and The New York Times ).
The idea that "big media" has dangerously increased its control over our choices is absurd. Yet much of the public, including journalists and politicians, believe religiously in this myth. They confuse size with power. It’s true that some gigantic media companies are getting even bigger at the expense of other media companies. But it’s not true that their power is increasing at the public’s expense.
Popular hostility toward big media stems partly from the growing competition, which creates winners and losers and losers complain. Liberals don’t like the conservative talk shows, but younger viewers do. A June poll by the Pew Research Center for the People and the Press found that viewers from the ages of 18 to 29 approved of "hosts with strong opinions" by a 58 percent to 32 percent margin. Social conservatives despise what one recently called "the raw sewage, ultra violence, graphic sex and raunchy language" of TV. But many viewers love it. Journalists detest the cost and profit pressures that result from stiff com petition with other news and entertainment outlets.
It’s the tyranny of the market: a triumph of popular tastes. Big media companies try to anticipate, shape and profit from these tastes. But media diversity frustrates any one company from imposing its views and values on an unwilling audience. People just click to another channel or cancel their subscription. The paradox is this: the explosion of choices means that almost everyone may be offended by something. A lot of this free-floating hostility has attached itself to the FCC ownership rules.
The backlash is easily exaggerated. In the Pew poll, 51 percent of respondents knew "nothing" of the rules; an additional 36 percent knew only "a little". The rules would permit any company to own television stations in areas with 45 percent of U. S. households, up from 35 percent now. The networks could buy more of their affiliate stations a step that, critics say, would jeopardize "local’ control and content.
At best, that’s questionable. Network programs already fill most of affiliates’ hours. To keep local audiences, any owner must satisfy local demands, especially for news and weather programming. But the symbolic backlash against the FCC and big media does pose one hidden danger. For some U.S. house holds, over-the-air broadcasting is the only TV available, and its long-term survival is hardly ensured. Both cable and the Internet are eroding its audience. In 2002 cable programming had more primetime viewers than broadcast programming for 1he first time (48 percent vs. 46 percent). Streaming video, now primitive, will improve; sooner or later certainly in the next 10 or 15 years--many Web sites will be TV channels. If over-the-air broadcasting declines or disappears, the big losers will be the poor.
Broadcast TV will survive and flourish only if the networks remain profitable enough to bid for and provide competitive entertainment, sports and news programming. The industry’s structure must give them a long-term stake in over-the-air broadcasting. Owning more TV stations is one possibility. If Congress prevents that, it may perversely hurt the very diversity and the people that it’s trying to protect.
All of the following are people’s worries EXCEPT that ______.
选项
A、the bigger media companies become, the more powerful they are.
B、the bigger media companies become, the fewer our choices are.
C、the mass will become victims of the expansion of media companies.
D、other media companies will pay for the expansion of some companies.
答案
D
解析
细节题。由选项中的media companies定位至第三段。首句指出:那种认为大媒体公司会加强控制我们选择的想法是愚蠢的。第三句指出原因;They confuse size with power.达意味着人们认为公司规模增大,就会变得更加强大,[A]符合文意。结合首句可以得出[B]符合文意。末句的“But it’s not true that their power is increasing at the public’s expense”表明[C]符合文意。倒数第二句与[D]意思一致,但显然这不是人们反对FCC决定的理由,即不是人们的担心,故[D]为答案。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/jxpO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Therewasanexplosionatelectoralcommissionofficesbecauseof______.
Therewasanexplosionatelectoralcommissionofficesbecauseof______.
______isconcernedwiththesocialsignificanceoflanguagevariationandlanguageuseindifferentspeechcommunities.
偶然也会有一座小岛出现在地平线上,我们不知其名,但它却给人以神秘之感,那是海底峰峦的顶部,孤独、凄凉、无瑕、偏僻地矗立在海上。人们喜爱岛屿,是否因为在这难以驾驭的广大世界里有这样—叫块易于管理的领地,人们就不知不觉地要据为已有?我想到那座岛屿一直就在那里(
Wheneverwecould,JoanandItookrefugeinthestreetsofGibraltar.TheEnglishman’shomeishiscastlebecausehehasnotmu
我同书籍,即将分离。我虽非英雄,颇有垓下之感,即无可奈何。这些书,都是在全国解放以后,来到我家的。最初零零碎碎,中间成套成批。有的来自京沪,有的来自苏杭。最初,囊中羞涩,也曾交臂相失。中间也曾一掷百金,稍有豪气。总之,时历三十余年,我同它们,可称
ThecanyonsofAmerica’sSouthwestaredeepancientopeningsintheearth.Theylookasiftheyformedastheearthsplitapart.
TheGrandCanyoninnorth-western______isoneofnature’smostimpressivesights.
YoucanfindtheGrandCanyonintheStateof______.
Whendidsportbegin?Ifsportis,inessence,play,theclaimmightbemadethatsportismucholderthanhumankind,for,aswe
随机试题
一个tRNA上的反密码子为IAC,其可识别的密码子是
A.西立伐他汀B.地西泮C.卡马西平(酰胺咪嗪)D.洛伐他汀E.吉非罗齐(吉非贝齐)商品名为拜斯亭
临床上检测IgM抗体常用以下哪种ELISA方法
血白细胞总数增多,可见于()
( )是对项目存在的正式确认和让组织投身于项目的下一阶段。
世界上第一所完全为发展设计教育而建立的学校是_______设计学院。它创造的现代主义设计风格对世界工业设计发展有着深远的影响。
孔子的“有教无类”是真正的教育平等思想。()
某校六年级有150名师生参观自然博物馆,某运输公司有两种车辆可供选择:(1)限坐40人的大客车,每人票价5元,如满坐票价可打八折;(2)限坐10人的面包车,每人票价6元,如满坐票价可按75%优惠.请你根据以上信息为六年级师生设计一种最省钱的租车方案,
下列关于法律部门的表述,正确的是()(2015年一综一第8题)
查询设计器中的“筛选”选项卡的作用是
最新回复
(
0
)