首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)In a decade working as a nanny, Andreia Soares finally clambered up the ladder into Brazil’s middle class. (2)With the mo
(1)In a decade working as a nanny, Andreia Soares finally clambered up the ladder into Brazil’s middle class. (2)With the mo
admin
2016-11-03
61
问题
(1)In a decade working as a nanny, Andreia Soares finally clambered up the ladder into Brazil’s middle class.
(2)With the money she saved, she bought a two-bedroom apartment with granite kitchen countertops and a small veranda, a house for her mother, a plot of land for her brother and a Louis Vuitton purse from Paris that she proudly pulls from a closet.
(3)While she has done better than many of her counterparts, Ms. Soares is part of a nanny revolution that is shattering the colonial stereotype of inexpensive but dedicated domestic help in Latin America.
(4)As their expectations for a better quality of life rise, nannies are increasingly seeking to work for the very wealthy and becoming less affordable for many middle-class families. The shift is causing ripples of class tension, posing an irritating problem in a society in which more women are entering the work force without the sort of elaborate system of day care that exists in some industrialized nations.
(5)Fading fast are the days when white-frocked nannies worked for a menial salary, with only two days off every 15 days. Better-qualified nannies are refusing to work weekends and are demanding salaries that are two to four times what they were paid just five years ago. A growing number are refusing to sleep over or are leaving the field, choosing jobs that allow more time for a private life, according to parents, nannies and directors of nanny placement agencies.
(6)The supply of nannies has thinned as some have sought other work in the expanding job market, driving up salaries for those who stay in the field, economists, nannies and nanny agency directors said. Many remaining nannies are taking courses to become better qualified and to help them find work in wealthier homes, where they can charge much more.
(7)While some mothers embrace the changes as good for Brazil’s development, many are up in arms. Once isolated, nannies now trade information about the market and working conditions through e-mail, blogs and social networks.
(8)Six years ago, Evanice dos Santos, a former nanny turned blogger, had no Internet access and caught up with fellow nannies at a Sao Paulo athletic club where her employers were members. Now married, she has dedicated herself to helping nanny friends online "find a better path" toward more money and better hours.
(9)Some well-paid nannies in Sao Paulo are employing nannies of their own. Ms. Soares said nanny friends earning more than $4,300 a month were paying less-qualified nannies a little over $900 a month to baby-sit for their own children.
(10)Marilia Toledo, the owner of the Masa nanny agency, said the market in Sao Paulo, South America’s largest city, had become a "war" between demanding nannies and parents trying to hold back nanny inflation. "Things are changing too quickly and abruptly," said Ms. Toledo, who has owned the agency for 20 years. "No one was prepared for this."
(11)Ms. Toledo and some economists are skeptical about how long the revolution can last. Dr. Neri said Brazilians still had low education levels: an average of seven years of study for adults older than 25. Rodrigo Constantino, an economist at Graphus Capital, said a lack of investment in education in Brazil would prevent many domestic workers from finding other, better-paying work, and incessant salary demands could ignite inflation.
(12)"Brazil is riding this wave, and each class is moving up the ladder," Mr. Constantino said. "The problem I see is how this is going to be sustainable."
The role of Internet in the nanny revolution includes all the following EXCEPT _____.
选项
A、keeping nannies informed of the market
B、helping nannies find better-paid jobs
C、helping nannies become better-qualified
D、helping nannies find jobs of better hours
答案
C
解析
根据题干和选项定位到第6至8段。由第7段第2句可知,现在保姆可以通过网络了解市场信息(A)和彼此的工作条件;第8段指出曾经做过保姆的Evanice dos Santos通过网络帮助保姆寻找工作时间较合理(D)且薪水较高的工作(B),而从第6段第2句可知,“提升自身资历”是通过参加培训班实现的,并非通过网络,故C符合题意。为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/jc7O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
TheproblemofacidrainoriginatedwiththeIndustrialRevolution,andithasbeengrowingeversince.Themoreaccuratescie
TheproblemofacidrainoriginatedwiththeIndustrialRevolution,andithasbeengrowingeversince.Themoreaccuratescie
TheproblemofacidrainoriginatedwiththeIndustrialRevolution,andithasbeengrowingeversince.Themoreaccuratescie
Thatexperienceinfluencessubsequentbehaviorisevidenceofanobviousbutneverthelessremarkableactivitycalled"rememberi
Thatexperienceinfluencessubsequentbehaviorisevidenceofanobviousbutneverthelessremarkableactivitycalled"rememberi
Thatexperienceinfluencessubsequentbehaviorisevidenceofanobviousbutneverthelessremarkableactivitycalled"rememberi
Thatexperienceinfluencessubsequentbehaviorisevidenceofanobviousbutneverthelessremarkableactivitycalled"rememberi
Therehasbeenanewtrendineconomicactivity—thesharingeconomy.Thebiggestsectorofthesharingeconomyistravel.Youca
WorkingoutisbeneficialtohumaninallthefollowingwaysEXCEPT
随机试题
超声检查眼异物的常用方法是
什么是首次检定?其对象和目的是什么?
下列选项中属于短期资金市场的是()。
混合结构房屋静力计算方案分类的主要依据是:
在国际市场预测中,一般进行产品出口和进口替代分析,可通过项目产出物与有代表性的国外同类产品相对比进行。对比的内容包括()。
运行机车上必须安装的“三项设备”是指()。
企业按规定的退税率计算的出口货物的当期免抵税额,应借记的明细科目是()。
在公安赔偿中,侵犯公民人身自由的,每日赔偿金按照国家上年度职工( )计算。
在一起道路交通事故案处理中,某公安局交警部门对损害赔偿进行了调解,但其中一方当事人对调解结果不满意。其可以依法向上一级公安交警部门提起行政复议,上一级公安交警部门应当依法予以受理。()
Hewritesinavery______manner;there’remanymistakesalmostineverypage.
最新回复
(
0
)