首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Douglas Adams, the late lamented author of The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, dreamed up many comic creations. One of his gre
Douglas Adams, the late lamented author of The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, dreamed up many comic creations. One of his gre
admin
2015-07-27
87
问题
Douglas Adams, the late lamented author of The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, dreamed up many comic creations. One of his greatest was the Babel fish. This interstellar ichthyoid neatly disposed of a problem all science-fiction authors have: how to let alien species talk to one another. It did so by acting as a mind-reader that translated thoughts between different races and cultures. Universal communication did not, unfortunately, lead to universal harmony. As Adams put it, "The poor Babel fish has caused more and bloodier wars than anything else in the history of creation."
For the moment, mind-reading is still science fiction. But that may not be true for much longer. Several lines of inquiry are converging on the idea that the neurological activity of the brain can be decoded directly, and people’s thoughts revealed without being spoken.
Just imagine the potential benefits. Such a development would allow both the fit and the disabled to operate machines merely by choosing what they want those machines to do. It would permit the profoundly handicapped — those paralysed by conditions such as motor-neuron disease and cerebral palsy — to communicate more easily than is now possible even with the text-based speech engines used by the likes of Stephen Hawking. It might unlock the mental prisons of people apparently in comas, who nevertheless show some signs of neural activity. For the able-bodied, it could allow workers to dictate documents silently to computers simply by thinking about what they want to say. The most profound implication, however, is that it would abolish the ability to lie.
Who could object to that? You shall not bear false witness. Tell the truth, and shame the Devil. Transparency, management-speak for honesty, is put forward as the answer to most of today’s ills. But the truth of the matter — honestly — is that this would lead to disaster, for lying is at the heart of civilisation.
People are not the only creatures who lie. Species from squids to chimpanzees have been caught doing it from time to time. But only Homo sapiens has turned lying into an art. Call it diplomacy, public relations or simple good manners: lying is one of the things that makes the world go round.
The occasional untruth makes domestic life possible ("Of course your bum doesn’t look big in that."), is essential in the office ("Don’t worry, everybody’s behind you on this one."), and forms a crucial part of parenting ("It didn’t matter that you forgot your words and your costume fell off. You were wonderful."). Politics might be more entertaining without lies — "The prime minister has my full support" would be translated as, "If that half-wit persists in this insane course we’ll all be out on our ears" — but a party system would be hard to sustain without the semblance of loyalty that dishonesty permits.
The truly scary prospect, however, is the effect mind-reading would have on relations between the state and the individual. In a world in which the authorities could divine people’s thoughts, speaking truth to power would no longer be brave: it would be unavoidable.
Information technology already means that physical privacy has become a scarce commodity. Websites track your interests and purchases. Mobile phones give away your location. Video cameras record what you are up to. Lose mental privacy as well, and there really will be nowhere to hide.
From the first two paragraphs, we know that mind-readers
选项
A、only exist in comedies.
B、might soon become real.
C、would not be able to speak.
D、should be trained neurologists.
答案
B
解析
事实细节题。文章首段提到道格拉斯创作了很多喜剧角色,其中巴别鱼会读心术,这并不能说明读心术者只存在于喜剧中,排除[A]。第二段指出读心术暂时还只存在于科幻作品中,但不久的将来就不见得如此了。接着用一系列的研究说明了这一点。因此可以得知,mind-reads有可能不久就会变成事实,[B]是答案。[C]无从推断;从前两段也无法推断将来的读心术者一定都是经过训练的神经学家,排除[D]。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/acOO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Historianshaveonlyrecentlybeguntonotetheincreaseindemandforluxurygoodsandservicestookplaceineighteenth-centur
AllofthefollowingsbelongtothreekindsoffunctionsoflanguagethatareputforwardbyHallidayEXCEPT
______isthefirstnoveltoreflectproletarianlifeandpsychologicaltransformation.
Chinaisnowfacedwithadilemma.Wearepushingupsalesofautomobilesinordertospeedupeconomicdevelopment,yetcities
ThepoliticaltheoryunderliningTheDeclarationofIndependencecamefrom
The______schoolsinBritainwouldadmitchildrenwithoutreferencetotheiracademicabilities.
WhatisthemainpurposeofAngelina’svisittoIraq?
Evenasthenumberoffemalesprocessedthroughjuvenilecourtsclimbssteadily,animplicitconsensusremainsamongscholarsi
SomestudentsatXUniversitygetprofessionalstocleantheirdorms,whichhasarousedwideconcerninoursociety.Isthisag
WhichofthefollowingisNOTaminimalpairinEnglish?
随机试题
关于商品使用价值和价值相互关系的说法,正确的有()。
Ⅰ期愈合的伤口,具有以下哪些特点()
控制图的用途不包括( )。
背景资料某施工单位承建一矿井的主斜井,斜井全长1400m,倾角15°,断面20m2;围岩为中等稳定的粉细砂岩和泥岩互层,涌水较小,无瓦斯;采用钢丝网、锚杆、喷射混凝土支护。施工单位为加快进尺,采用了少打眼多装药的措施,但炮眼利用率仍在65%~70%之间。
下列关于先进的风险管理理念的说法,不正确的是()。
下列命题中,体现辩证法思想的有()。
你认为教师对学生美术作业的评价是以“一味的鼓励性评价为主”还是以“科学性评价为主”?
在幼儿园环境创设中,要把大小环境有机结合在一起,实现学校与家庭、社区的合作。这体现了()原则。
直接决定教育目的的因素是()
AnimalIntelligenceAreAnimalsintelligent?Iftheyare,whichanimalsarethemostintelligent?Thesearenoteasyquest
最新回复
(
0
)