首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
William Henry Gates is American business executive, who serves as chairman and chief software architect of Microsoft Corporation
William Henry Gates is American business executive, who serves as chairman and chief software architect of Microsoft Corporation
admin
2010-04-12
76
问题
William Henry Gates is American business executive, who serves as chairman and chief software architect of Microsoft Corporation, the leading computer software company in the United States. Gates cofounded (共同创立) Microsoft in 1975 with high school friend Paul Allen. The company’s success made Gates one of the most influential figures in the computer industry and, eventually, one of the richest people in the world.
Born in Seattle, Washington, Gates attended public school through the sixth grade. In the seventh grade he entered Seattle’s exclusive Lakeside School, where he met Allen. Gates was first introduced to computers and programming languages in 1968, when he was in the eighth grade. That year lakeside bought a teletype machine (电传打字机) that connected to a mainframe computer over phone lines, At the time, the school was one of the few that provided students with access to a computer.
Soon afterward, Gates, Allen, and other students convinced a local computer company to give them free access to a new minicomputer made by Digital Equipment Corporation. In exchange for the computer time, the students tried to find flaws in the system. Gates spent much of his free time on BASIC, Fortran, and LISP. In 1972 Gates and Allen founded Traf-O-Data, a company that designed and built computerized car-counting machines for traffic analysis. The project introduced them to the programmable 8008 microprocessor from Intel Corporation.
While attending Harvard University in Cambridge, Massachusetts, in 1975, Gates teamed with Allen to develop a version of the BASIC programming language for the Altair 8800, the first personal computer. They licensed the software to the manufacturer of the Altair, Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), and formed Microsoft (originally Micro-soft) to develop versions of BASIC for other computer companies. Gates decided to drop out of Harvard in his junior year to devote his time to Microsoft. In 1980 Microsoft dosed an essential deal with International Business Machines Corporation (IBM) to provide the operating system for the IBM PC personal computer. As part of the deal, Microsoft retained the right to license the operating system to other companies, The success of the IBM PC made the operating system, MS-DOS, an industry standard. Microsoft’s revenues increased rapidly as other computer makers licensed MS-DOS and demand for personal computers surged. In 1986 Microsoft offered its stock to the public; by 1987 rapid appreciation of the stock had made Gates, 31, the youngest ever self-made billionaire.
Why did Gates drop out of Harvard in his junior year?
选项
A、Because he could not pay the tuition.
B、Because he fell far behind others in his study.
C、Because he didn’t like the subject he was majoring.
D、In order to devote his time to Microsoft.
答案
D
解析
文章第四段明确提到“Gates decided to drop out of Harvard in his junior year to devote his time to Microsoft.”比尔盖茨辍学的原因是他想专心致力于微软。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/ZEj7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Incolonialtimeswomenprovidedhealthcarefortheirfamiliesandneighbors.Doctorswereoftennot【S1】,andatthattimethey
A、Thereportersdidn’tbelievewhatpeopletoldthemabouttheflights.B、TheGovernmentdidn’tgivetheWrightsanymoney.C、Th
A、Atabank.B、Ontheriverside.C、Ataninn.D、Onabasketballfield.C[听力原文]W:Didyouhavelunchataninn?M:No.Wetook
Thisarticleismainlyabouthowtokeephealthythroughfoodandexercises.ItmaybeeasytogetvitaminD,since__________
A、BetweenAnchorageandPortage.B、BetweenSewardandAnchorage.C、BetweenAnchorageandFairbanks.D、BetweenFairbanksandSewa
A、Becausetheywillgetbettertraininginothercountries.B、Becausetheycannotcopewiththelargepopulationinpoorcountri
WhenmenreturnedfromWorldWarIIandthepostwar"babyboom"began,Americansbegantomoveingreatnumberstothe【B1】______
A、InIndia.B、InEurope.C、Throughouttheworld.D、BothAandB.B信息明示题,本题的关键是文章中的one-third和Europe,文章虽然提到了India,但说的是老鼠给印度带来饥荒,故
BearsintheWoodsDespitethetroubledmarkets,theworldeconomyisstillrelativelystrong.Justdon’tbetyourhouseon
A、Anangel’sbless.B、Thenurses’intensivecare.C、Thespeaker’svoiceandtouch.D、Hisvitalenergies.C
随机试题
带凸缘筒形件与无凸缘筒形件的拉深过程和工艺计算方法是相同的。()
报告进口药品的所有不良反应,是进口药品自首次获准进口之日起
A.苛辣性毒素B.番木鳖碱C.乌头碱D.二硫化二砷(As2S2)E.汞
导致产后出血最常见的原因是()
下列关于工程总承包项目的成本费用的说法,错误的是()。
根据《刑法》及有关规定,属于自首的情节有()。
营业税实行分行业比例税率,主要的税率档次为()。
Nativeads—oradsthattakeonthelookandfeelofthecontentsurroundingthem—aretakingoverdigitaladvertising.By
The______brochureincludesadditionalinformationonsometilesandbricksthatwillbeshowcasedattheconstructionfair.
Despitemuchresearch,therearestillcertainelementsinthelifecircleoftheinsectthat______notfullyunderstood.
最新回复
(
0
)