首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
And researchers say that like those literary romantics Romeo and Juliet, they may be blind to the consequences of their quests f
And researchers say that like those literary romantics Romeo and Juliet, they may be blind to the consequences of their quests f
admin
2015-01-09
30
问题
And researchers say that like those literary romantics Romeo and Juliet, they may be blind to the consequences of their quests for an idealized mate who serves their every physical and emotional need.
Nearly 19 in 20 never-married respondents to a national survey agree that "when you marry you want your spouse to be your soul mate, first and foremost", according to the State of Our Unions: 2001 study released Wednesday by Rutgers University.
David Popenoe, a Rutgers sociologist and one of the study’s authors, said that view might spell doom for marriages.
"It really provides a very unrealistic view of what marriage really is," Popenoe said. "The standard becomes so high, it’s not easy to bail out if you didn’t find a soul mate."
The survey points to a fundamental dilemma in which younger people want more from the institution of marriage while they seemingly are unwilling to make the necessary commitments.
The survey also suggests that some respondents expect too much from a spouse, including the kind of emotional support rendered by same-sex friends. The authors of the study also suggest that the generation that was polled may more quickly leave a margin because of infidelity than past generations.
Popenoe said the poll, conducted by the Gallup Organization, is the first of its kind to concentrate on people in their 20s. A total of 1,003 married and single young adults nationwide were interviewed by telephone between January and March. The margin of error was plus or minus four percentage points.
Respondents said they eventually want to get married, realize it’s a lot of work and think there are too many divorces. They believe there is one right person for them out there somewhere and think their own marriages won’t end in divorce.
Since the poll is the first of its kind, researchers say it is impossible to say if expectations about marriage are changing or static.
But scholars say the search for soul mates has increased over the last generation—and the last century—as marriage has become an institution centering on romance rather than utility.
"One hundred years ago, people married for financial reasons, for tying families together, they married for political reasons," said John DeLamater, a sociologist at the University of Wisconsin. "And most people had children."
Those conditions are no longer the case for young adults like David Asher, a 24-year-old waiter in a Trenton cafe who has been in a relationship for about two years. He wants to wait to make sure he’s ready to exchange vows.
"I know a lot of it has to do with financial reasons," he said. "Maybe if you’re going to have children, marriage is the best bet."
But the main reason for matrimony: "If you’re in love with someone, it’s sort of like promising to them you are in love."
"That’s all well and good," said Heather Helms-Erikson, an assistant professor of human development and family studies at the University of North Carolina at Greensboro. "But passion—partly in endorphin-caused physiological phenomenon—has been known to diminish in time."
What’s the best title of this passage?
选项
A、Marriage Scholars Worry Search for "Soul Mates" is Unrealistic.
B、People Should Seek for Romeo and Juliet.
C、Marriage Should Happen between Soul Mates.
D、Search for "soul Mates" Should be Superseded by Reality.
答案
A
解析
本题中,B、C两项与文章的意思相反;D项与文章的意思不相符。从文中第一段可知,像Romeo andJuliet一样,追求浪漫的人可能对他们追寻理想伴侣的结果是盲目的。后文指出了这种浪漫婚姻的不切实际。所以正确答案是A。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/V5QO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Lastyearourschoolfootballteamwonfour______games.
Arithmeticistheonefundamentalscience,______allotherphysicalsciences.
Thestudentsinthedormitorieswereforbidden,unlesstheyhadspecialpasses,______after11p.m.
Inthepast,consumerswereoftencheatedor______intobuyinggoodsbybusinesssandtheycouldhardlydoanythingaboutit.
Thereisapicturebelow.Lookatitcarefullyandwriteacompositionofabout250wordscommentingonwhatitconveys.Remembe
Thefundamentaldistinctionbetweenaconstitutionandordinarylawsissimilartothatbetweenlawsingeneralandtheirapplic
Mutualrespectforterritorial______isoneofthebasesuponwhichourtwocountriesdeveloprelationships.
Researchersfoundthatteenswhosleptlessthan5hoursanightwere5timesmorelikelythanthosewhosleptlongertohave___
(1)TheChinese,fromthehighesttothelowest,haveanimperturbablequietdignity,whichisusuallynotdestroyedevenbyaEu
A、ifB、becauseC、sothatD、beforeC本文中此处表达的意思是:你得学会训练思维,这样,学习就成了一件乐事……。在四个选项中sothat引导结果从句,与上下文的意义相符。if,because,before都不正确。因此本题答案
随机试题
红细胞渗透脆性
我国商业银行可以投资的有价证券包括()。
在肺总通气阻力中,最重要的是
阴道脱落细胞雌激素高度影响表示为:
银行存款日记账应按企业在银行开立的账户和币种分别设置。()
假设叶先生与叶太太是你的新客户,目前正面临生涯与家庭上的转变,需要金融理财师协助规划。经过初步沟通面谈后,你获得了以下家庭、职业与财务信息:一、案例成员二、收支情况1.叶先生一家月收入7000元(叶先生月收入4000元;叶太太月收入3000元),叶
人的认识分为感性认识和理性认识,对事物现象的认识称为感性认识,对事物本质的认识称为理性认识。那么,下列认识属于理性认识的是()。
下列哪些做法不符合有关公务员管理的法律法规规定?()
A、Mostpeoplefeelthattheyshouldhavetherighttokillintruders.B、63%ofintruderswerekilledrightaftertheybrokeinto
Amongstthemostpopularbooksbeingwrittentodayarethosewhichareusuallyclassifiedassciencefiction.Hundredsof【67】are
最新回复
(
0
)