首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Many critics of the current welfare system argue that existing welfare regulations foster family instability. They maintain that
Many critics of the current welfare system argue that existing welfare regulations foster family instability. They maintain that
admin
2011-01-04
83
问题
Many critics of the current welfare system argue that existing welfare regulations foster family instability. They maintain that those regulations, which exclude most poor husband and wife families from Aid to Families with Dependent Children assistance grants, contribute to the problem of family dissolution. Thus, they conclude that expanding the set of families eligible for family assistance plans or guaranteed income measures would result in a marked strengthening of the low-income family structure. If all poor families could receive welfare, would the incidence of instability change markedly? The unhappily married couple, in most cases, remains together out of a sense of economic responsibility for their children, because of the high costs of separation, or because of the consumption benefits of marriage. The formation, maintenance, and dissolution of the family are in large part a function of the relative balance between the benefits and costs of marriage as seen by the individual members of the marriage. The major benefit generated by the creation of a family is the expansion of the set of consumption possibilities. The benefits from such a partnership depend largely on the relative dissimilarity of the resources or basic endowments each partner brings to the marriage. Persons with similar productive capacities have less economic "cement" holding their marriage together. Since the family performs certain functions society regards as vital, a complex network of social and legal buttresses has evolved to reinforce marriage. Much of the variation in marital stability across income classes can be explained by the variation in costs of dissolution imposed by society, e. g. division of property, alimony child support, and the social stigma attached to divorce.
Martial stability is related to the costs of achieving an acceptable agreement on family consumption and production and to the prevailing social price of instability in the marriage partners-social-economic group. Expected AFDC income exerts pressures on family instability by reducing the cost of dissolution. To the extent that welfare is a form of government subsidized alimony payments, it reduces the institutional costs of separation and guarantees a minimal standard of living for wife and children. So welfare opportunities are a significant determinant of family instability in poor neighborhoods, but this is not the result of AFDC regulations that exclude most intact families from coverage. Rather, welfare-related instability occurs because public assistance lowers both the benefits of marriage and the costs of its disruption by providing a system of government-subsidized alimony payments.
All of the following are mentioned by the author as factors tending to perpetuate a marriage EXCEPT______.
选项
A、the stigma attached to divorce
B、the social class of the partners
C、the cost of alimony and child support
D、the loss of property upon divorce
答案
B
解析
第一段后半部分作者提出了影响婚姻家庭稳定的因素。A、C、D均有提到。故选B。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/V0HO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
(北京航空航天大学2016年试题)Thefrontmatterofabookconsistsofthetitle,subtitle,tableofcontents,andpreface.Butthe【C1】____
Parentsoftenfacedthe______betweendoingwhattheyfeltwasgoodforthedevelopmentofthechildandwhattheycouldstandby
(中国矿业大学2007年试题)TheIndiansrisesoonasitislight,thechildrenrundowntotherivertoswim,thewomangotothecreek
TrafficisaperennialprobleminHongkong.Overtheyearsmanysuggestionshavebeen【C1】______toeasetransportdifficulties.T
A______ofsympathysweptthroughJapanyesterdayaspeopleheardtheshockingnews.
Mr.Brown’sconditionlooksveryseriousanditisdoubtfulifhewill______.
Consumersandproducersobviouslymakedecisionsthatmoldtheeconomy,butthereisathirdmajor【C1】______toconsidertherole
Writeanessayofnolessthan200wordsonthetopicgivenbelow.UsethespaceprovidedonyourAnswerSheetII.TOPIC"
Remembertheconceptof"sisterhood"?Thatquaintrelicofanideathatwomenowedittootherwomentocrashthroughceilings
Yourvaluesandbeliefswillgoalongwaytowards________yourfuture.
随机试题
按照管理者的控制方式分类,控制可分为()
Myhusbandandchildrenfeelveryhappytolivehere.Theycan’tseethatweliveonadirtystreetinadirtyhouseamongpeopl
关于急性泪腺炎的临床特点,描述不正确的是
下列有关IgE测定方法,错误的是
对补体活化起抑制作用的是
不需要记入排出量的内容是
项目管理规划的作用包括()。
20×9年6月30日,甲公司与乙公司签订租赁合同,从乙公司租入一栋办公楼。根据租赁合同的约定,该办公楼不可撤销的租赁期为5年,租赁期开始日为20×9年7月1日,月租金为25万元,于每月末支付,首3个月免付租金,在不可撤销的租赁期到期后,甲公司拥有3年按市场
给定资料1.近年,厦门市的广告行业出现一种奇特的怪现象。广告业公司发现,相中的好路段、好的户外媒体位置通过正常渠道向工商局报批很难获得批准。工商局或直接回复不予批准,或发出红头文件说明该重要路段(位置)由于城市规划等原因不再审批。看似公事公办
BellewouldbefedsomefruitjuiceifsheWhichofthefollowingstatementsindicatesthesuccessoftheexperiment?
最新回复
(
0
)