首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
People can be addicted to different things — e. g. alcohol, drugs, certain foods, or even television. People who have such addit
People can be addicted to different things — e. g. alcohol, drugs, certain foods, or even television. People who have such addit
admin
2012-06-27
52
问题
People can be addicted to different things — e. g. alcohol, drugs, certain foods, or even television. People who have such addition are compulsive, i. e. they have a very powerful psychological need that they feel they must spend money. This compulsion, like most others, is irrational — impossible to explain reasonably. For compulsive spenders who buy on credit, charge accounts are even more exciting than money. In other words, compulsive spenders feel that with credit, they can do anything. Their pleasure in spending enormous amounts is actually greater than the pleasure that they get from the things they buy.
There is special psychology of bargain hunting. To save money, of course, most people search for sales, low prices and discounts. Compulsive bargain hunters, however, often buy things they don’t need just only because they are cheap. They believe that they are helping their budgets, but they are really playing an exciting game: when they can buy something for less than other people, they feel that they are winners. Most people, experts claim, have two reasons for their behavior: a good reason for things that they do and the real one.
Of course, it is not only scientists who understand the psychology of spending habits, but also business people. Stores, companies, and advertisers use psychology to increase business: they consider people’s needs for love, power, or influence, their basic value, their beliefs and opinions, and so on in their advertising and sales methods.
Psychologists can often use a method called "behavior therapy" to help individuals solve their personality problems. In the same way, they can help people who feel that they have problems with money.
According to the passage, which of the following is true?
选项
A、All people only buy things they need.
B、Both business people and advertisers increase sales through using psychology.
C、Scientists understand psychology better than business people.
D、Compulsive spenders can never get any help to solve their problems with money.
答案
B
解析
推理题。A与文中的内容刚好相反,从常识来看,说得也太绝对。第三段提到不仅科学家,商人也懂得花钱的这种心理,所以B选项是正确答案。但并没有比较谁掌握得好,故排除C选项。文章最后一段提到“心理治疗”可以帮助那些有乱花钱毛病的人,因此D选项与文章不符。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/MdHO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Inthepresenteconomic______wecanmakeevengreaterprogressthanpreviously.
Theincreaseinstudentnumbers______manyproblemsfortheuniversities.
Themostconvincingevidencefortheimportanceofadultinfluenceonachild’sintelligencecomesfromastudyof""atrisk""c
Tosomepeople,thegreatestpleasureoflifeistospendtheirtimeathomewatchingTVand______theirpets.
Bartendersarerarelyshyaboutofferinganopinion.ButonarecenteveningattheFinboroughWineCafe,inbetweenpoursofBe
Mostworthwhilecareersrequiresomekindofspecializedtraining.Ideally,therefore,thechoiceofa(n)【C1】______shouldbemad
Onleaving,wethankedhimmostwarmlyforthehospitality______tousandourfriends.
InarecentSundayschoolclassinachurchintheNortheast,agroupofeight-toten-year-oldswereinadeepdiscussionwith
Healthycommunicationisessentialfor______throughdifficultiesforamarriedcouple.
Man:Thankyouforyourhelpfulassistance.Otherwise,I’dsurelyhavemissedit.Theplaceissooutoftheway.Woman:Itwas
随机试题
______是指数据信号在传输线路上每秒能传播多少千米,其单位为千米每秒,其反映的主要是信号及信道的性能。
下列哪项不是磷酸戊糖途径的产物
彭某是一民事案件当事人,其对法院的一审判决不服,提起上诉,后又想撤回上诉,下列关于上诉的提起和撤回上诉的方法、后果表述错误的是:()
下列关于对《水土保持法》规定表述正确的是()。
位于市区的某首饰店系增值税一般纳税人,2019年8月发生如下业务:(1)“以旧换新”方式销售金项链100条,每条新项链对外含税销售价格25000元,旧项链作价13000元,每条项链从消费者手中收取新旧差价款12000元。(2)“以旧换新”方式销售某品牌
以风险为本的持续监管框架内容包括()。
小浦家电话在家中有人时,打进的电话响第一声时被接的概率为0.1,响第二声时被接的概率为0.2,响第三声时被接的概率为0.4,响第四声时被接的概率为0.2,那么电话在响前4声内被接的概率是多少?()
给定资料1,从社会管理视角看,江苏的平安指数在全国一直领先。国家统计局抽样调查结果显示,江苏公众安全感连续8年攀升,2010年继续位居全国前列。南京、南通、苏州、常州、镇江、无锡等6个城市被评为全国社会治安综合治理优秀城市,数量和比率均居全国首位
公众注意力是公众对外界信息的选择性关注,在一定程度上体现了公众的意愿和诉求。善于把握和引导公众注意力,有利于达成治理者与公众诉求之间的“最大公约数”,促进国家长治久安。当前,互联网已经成为舆论的集散地,对公众注意力有着很大影响。这就要求各级党委和政府加强网
In"Itissonicetohearfromher.Believeitornot,welastmetmorethanthirtyyearsago",theitalicizedpartis______.
最新回复
(
0
)