首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A year ago, monetary union looked as if it was heading for certain death, with the European banking system in apparent meltdown
A year ago, monetary union looked as if it was heading for certain death, with the European banking system in apparent meltdown
admin
2016-03-10
46
问题
A year ago, monetary union looked as if it was heading for certain death, with the European banking system in apparent meltdown and extreme divergence in monetary conditions across the single currency area. In all but name, monetary union had already ceased to exist.
Action by the ECB(European Central Bank), first with the cash-for-debt Long Term Refinancing Operation and, more recently, the promise of unlimited bond purchases, has succeeded in stilling the waters, at least to some degree. Even a Greek exit seems, for the time being, to be off the table. With more austerity, Berlin seems minded to give Greeks another chance—until the next bail-out, in any case.
But, though the single currency may have been saved from imminent death on the operating table, it seems now to be heading for a scarcely more appetising alternative—a condition of chronic, long-term illness where still very tight monetary conditions in many parts of the eurozone in combination with lockstep austerity threaten to induce a virtually permanent state of depression. Even Germany shows every sign of slipping back into economic contraction.
For Britain, still reliant as it is on some sort of a recovery in European trade to see it through its own austerity program, there could scarcely be a set of circumstances less helpful to long-term recovery than this.
New research by Dawn Holland and Jonathan Portes of the National Institute of Economic and Social Research has confirmed what has long been suspected—that co-ordinated fiscal consolidation across many EU countries has not only had a substantially larger negative impact on growth than expected, but has also had the very reverse consequence to the one intended by raising rather than lowering debt-to-GDP ratios.
You need to be a little bit careful with these findings, which are somewhat self-serving. Under Jonathan Portes, the National Institute has positioned itself very much on the stimulus side of the austerity-versus-stimulus debate. This is a paper that sets out to prove that the poor growth performance of most EU countries, including the UK, is primarily down to fiscal austerity.
Nonetheless, the number crunching seems to be robust enough, and it’s hard to disagree with the paper’s central finding that fiscal multipliers are much larger than in more normal times when consolidation is conducted collectively and into conditions of an already depressed economy.
Even so, the paper suffers from one, rather glaring, omission. Whether you are on the big or small state side of the argument, there is no doubt that fiscal consolidation is urgently needed in much of the eurozone periphery(外围), and some parts of the core as well.
According to the passage, action by the ECB______.
选项
A、made the European Banking System cease to exist
B、let Berlin decide to break with Greece immediately
C、has a positive effect on the European Banking System
D、caused extreme divergence across the single currency area
答案
C
解析
推断题。首段提及European banking system in apparent meltdown and extremedivergence,接着第二段首句提及Action by the ECB…has succeeded in stilling the waters,atleast to some degree.并在第二句举例提及Even a Greek exit seems,for the time being,to beoff the table.由此可知[C]的含义与此相符,故为答案。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/M6PK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Globalwarmingisalreadycuttingsubstantiallyintopotentialcropyieldsinsomecountries—tosuchanextentthatitmaybea
You’vebeenworkingoutregularlyforquiteawhile,butyou’renowherenearyourfitnessgoals.Sonowit’stimeto【C1】______y
You’vebeenworkingoutregularlyforquiteawhile,butyou’renowherenearyourfitnessgoals.Sonowit’stimeto【C1】______y
You’vebeenworkingoutregularlyforquiteawhile,butyou’renowherenearyourfitnessgoals.Sonowit’stimeto【C1】______y
Thegovernmentistobanpaymentstowitnessesbynewspapersseekingtobuyuppeopleinvolvedinprominentcases【C1】______the
Thenear-treblingofuniversitytuitionfeeshasdeterredworking-classboysfromstudyingfordegrees,buthadtheoppositeeff
TheImpactofParents’WorkStressonFamily’sNutritionThemorestressedparentsareatwork,thegreatertheburdenonth
Itisnecessarythattheadministration______newworkers.
Afterworkingforthecompanyforyears,he______thepositionofmanager.
[A]addicts[B]adjustments[C]administration[D]amazing[E]bother[F]compares[G]conserves[H]constantly[I]dominant[J]eliminate[K]laun
随机试题
彩色血流图是指:()
患者,男,60岁。有高血压病史30年,在家做家务时突发头晕,随即倒地,急送医院检查,患者呈昏迷状态,左侧肢体偏瘫,CT高密度阴影。最可能的诊断是
图示为轴向受拉(压)等直杆的受力情况,则杆内最大拉力为( )。
合同转让的类型有()。
向外商转让上市公司国有股和法人股应遵循的原则有()。
人类的性有以下哪些特征?()
唯物辩证法中,发展的实质是()。
17世纪法国风景画的代表人物是()
口渴:喝水()
各级政府中设置的政策研究室是()。
最新回复
(
0
)