首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In a famous episode of the TV show Seinfeld, a "close talker" makes others uncomfortable by standing mere centimeters from their
In a famous episode of the TV show Seinfeld, a "close talker" makes others uncomfortable by standing mere centimeters from their
admin
2015-03-25
85
问题
In a famous episode of the TV show Seinfeld, a "close talker" makes others uncomfortable by standing mere centimeters from their faces while speaking. What makes this invasion of our personal space so uncomfortable? A new study fingers the amygdala, a region of the brain that acts like a warning bell when someone gets too close for comfort.
Psychologists have studied personal space since the 1960s. They’ve found that Americans and northern Europeans prefer a larger personal space than southern Europeans, for example, whereas people with autism(a tendency to view life in terms of one’s own needs and desires)tend to unknowingly invade others’ personal space. Studies in monkeys have hinted that the amygdala, an almond-shaped region in the middle of the brain that helps us recognize threats, plays a role in personal space. But the theory proved hard to test in humans.
Then, about 15 years ago, neuroscientists at the California Institute of Technology in Pasadena met a 42-year-old woman with a rare genetic disorder that destroyed both sides of her amygdala. In early experiments, the scientists discovered that the woman, referred to as SM, couldn’t spot fear in other people’s faces; she also rated people as more trustworthy than an average person did. And she was extremely outgoing, "almost to the point where it isn’t normal," says team member Daniel Kennedy. Even if she’s only just met someone, he says, SM will invade their personal space—touching their arm as she talks or poking their stomach.
In the new study, Kennedy and his colleagues more rigorously tested SM’s sense of personal space. They compared her with 20 healthy subjects in a series of experiments. In one test, an experimenter slowly walked toward a subject until the subject felt uncomfortable and told the experimenter to stop. SM let experimenters get about twice as close as other subjects did, 0. 34 meters versus 0.64 meters, the team reports online this week in Nature Neuroscience. She even felt fine standing nose to nose with an experimenter.
Further experiments revealed why. Kennedy and his colleagues placed eight healthy subjects, one at a time, inside a functional magnetic resonance imaging scanner, which measures brain activity. Then an experimenter stood either about 4. 5 meters away from the machine or right next to the machine’s opening. The subjects’ amygdalas lit up with significantly more activity when the stranger stood close by. "Our findings support the idea that the amygdala functions as the brakes in social interactions," Kennedy says. "If you take away the amygdala, it seems like you are less tuned to...social(behaviors)that can cause discomfort. "
The study is "a
novel
piece of research" that is the first to identify a neural(of a nerve or the nervous system)source of personal space in people, says Richard Davidson, a neuroscientist at the University of Wisconsin, Madison. "It’s also part of a growing series of studies that underscore the importance of the amygdala in human social interactions," he says.
According to the passage, studies in monkeys
选项
A、were made by some psychologists.
B、hinted that the amygdala plays a role in personal space.
C、showed that Americans tend to invade others’ personal space unknowingly.
D、showed that Americans prefer a larger personal space than northern Europeans.
答案
B
解析
事实细节题。由题干关键词studies in monkeys定位至第二段。该段倒数第二句提到“对猴子的研究表明,扁桃腺在个人空间中起着作用。”[B]与之相符,故为正确答案。第二段首句只是提及“心理学家从19世纪60年代开始研究个人空间”,但是并未说明下文对猴子的研究是心理学家做的,故排除[A];由第二段末句可知,[C]和[D]都属于对心理学家所做的实验的推测,与题干提到的studies in monkeys不相符,故均排除。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/M274777K
0
考研英语一
相关试题推荐
SiliconValleyisamagnettowhichnumeroustalentedengineers,scientistsandentrepreneursfromoverseasflockinsearchoff
BillGates,thebillionaireMicrosoftchairmanwithoutasingleearneduniversitydegree,isbyhissuccessraisingnewdoubtsa
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
Untilrecently,mostpopulationgrowthhasoccurredinrelativelydenseurbanenvironments.In【C1】______words,evenifwewerew
Carmakershavelongusedsextoselltheirproducts.Recently,however,bothBMWandRenaulthavebasedtheirlatestEuropeanm
(46)Womenmakeup40percentoftheworld’sworkforceinagriculture,aquarterinindustry,andathirdinservices.Womenfar
Therehasarisenduringthistwentiethcentury(asitarosebefore,inageswhichweliketocalldark)apronouncedantiintell
Singapore’sMathematicsEducationTheMinistryofEducationinSingaporeisreleasinganewbookthismonththatsummarizes
"Wealthisnotwithoutitsadvantages,"JohnKennethGalbraithoncewrote,"andthecasetothecontrary,althoughithasoften
Everyprofessionortrade,everyart,andeverysciencehasitstechnicalvocabulary,thefunctionof【C1】______ispartlyto【C2】_
随机试题
"Themorethatyouread,themorethingsyouwillknow.Themorethatyoulearn,themoreplacesyou’llgo."Thesesimple-but-t
引起胃液分泌的内源性物质,下列哪一项是错误的()
某单跨跨径100m的一级公路上的桥梁位于地震基本烈度7度,设计基本地震动峰值加速度为0.15g。试问,该桥梁抗震措施设防烈度为()度。
编制工程量清单时,若有材料的二次搬运费,则应列在()中。
首次公开发行股票数量在()亿股以上的,可以向战略投资者配售股票。
下列行为中,()违反了保护商业机密与客户隐私的规定。
除了描述性语言外,内容效度的确定也可采用一些统计分析方法,如()。
某剧院有25排座位,后一排比前一排多2个座位,最后一排有70个座位。这个剧院一共有多少个座位?
Apatrolteamofsealionsanddolphinsfeaturedinalarge-scalemilitaryexercisesbeingconductedbytheU.S.anditsallies
A、Itistoolateforthewomantogototheconceit.B、Thewomanmustwaitfortwohourstobuyaticket.C、Peoplehavealready
最新回复
(
0
)