首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Life in the Universe Many scientists today are convinced that life exists elsewhere in the universe-life probably much like
Life in the Universe Many scientists today are convinced that life exists elsewhere in the universe-life probably much like
admin
2011-05-17
59
问题
Life in the Universe
Many scientists today are convinced that life exists elsewhere in the universe-life probably much like that on our own planet. They reason in the following way.
As far as astronomers can determine, the entire universe is built of the same matter. They have no reason to doubt that matter obeys the same laws in every part of the universe. Therefore, it is reasonable to guess that other stars, with their own planets, were born in the same way as our own solar system. What we know of life on earth suggests that life will arise wherever the proper conditions exist.
Life requires the right amount and kind of atmosphere. This eliminates all those planets in the universe that are not about the same size and weight as the earth. A smaller planet would lose its atmosphere; a larger one would hold too much of it.
Life also requires a steady supply of heat and light. This eliminates double stars, or stars that flare up suddenly. Only single stars that are steady sources of heat and light like our sun would qualify.
Finally, life could evolve only if the planet is just the right distance from its sun. With a weaker sun than our own, the planet would have to be closer to it. With a stronger sun, it would have to be farther away.
If we suppose that every star in the universe has a family of planets, then how many planets might support life? First, eliminate those stars that are not like our sun. Next eliminate most of their planets; they are either too far from or too close to their suns. Then eliminate all those planets which are not the same size and weight as the earth. Finally, remember that the proper conditions do not necessarily mean that life actually does exist on a planet. It may not have begun yet, or it may have already died out.
This process of elimination seems to leave very few planets on which earthlike life might be found. However, even if life could exist on only one planet in a million, there are so many billions of planets that this would still leave a vast number on which life could exist.
Which of the following statements is INCORRECT?
选项
A、The planet must be as big and heavy as the earth.
B、Proper conditions are essential to the existence of life.
C、Double stars can provide steady light and heat.
D、The distance between a planet and its sun should be right.
答案
C
解析
细节题。A选项和第三段中的This eliminates all those planets in the universe that are not about the same size and weight as the earth.A smaller planet would lose its atmosphere;a larger one would hold too much of it相一致, 即那些星球必须和地球一样大一样重才可以有生命。根据第二段:What we know of life on earth suggests that life will arise wherever the proper conditions exist.我们地球上的生命法则告诉我们只要有适合条件, 那里都可以出现生命。以及下面所列举的三个生命存在的条件, 可以推断出生命的存在必须有一定的条件, B选项和这个意思一致。D选项是第五段主题句Finally, life could evolve only if the planet is just the right distance from its sun一致。根据第四段Life also requires a steady supply of heat and light.This eliminates double stars, or stars that flare up suddenly.Only single stars that are steady sources of heat and light like our sun would qualify.生命还需要稳定的光和热的供应。这条就排除了双子星或突然形成的星球。只有如太阳一样的单体星球才能成为稳定的热源和光源, 以判断双子星无法提供稳定的热源和光源, 因此C是错误。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/K9md777K
本试题收录于:
职称英语卫生类B级题库职称英语分类
0
职称英语卫生类B级
职称英语
相关试题推荐
Directions:Usingtheinformationinthetext,completeeachsentence6-10,withawordorphrasefromthelistbelow.Foreach
Formuchofthepastdecade,AmericanandBritishscientistshavebeenannoyedbythephenomenonknownastheFrenchParadox.Nu
TheopinionofmanyengineersisthatthearchitectsthatdesignedtheNewYorkWorldTradeCenterTwinTowersdidagoodjobin
DEALINGWITHWASTEPLASTICEveryyearpeoplethrowawaymillionsoftonnesofplasticbottles,boxesandwrapping.Thesecr
ANUNUSUALSWIMMINGCLUBMembersofaspecialclubinBritaincheerfullyleavethewarmthCHEERoftheirbeds,
Receptionist:I’mafraidalloursingleroomsarefull.Howlongdeyouwanttostay?Tom:16______Receptionist:Ihaveadou
ResearchersattheUniversityofTorontobelievethatAnAmericanresearchestimatesthatthetotalsumofmoneyspentintreat
Mr.Cousinsgotsickafterreturningfrom______.HowdidthedoctorsrespondtoMr.Cousins’illness?
Thefoodisinadequatefortenpeople.
AHowcommonisdepressioninlaterlife?BWhatisdepression?CWhatrelievesdepressioninolderpeople?DWhydoesdepre
随机试题
流体流过节流件后,其状态参数将如何变化?热工测量中如何利用此特性来测量流量?
WhenDeanArnoldgothisfirstjob,hewasmiserable(痛苦的).Eachtimehewenttowork,hecoughedandcouldn’tbreathe.Workingi
甲建筑公司通过投标与乙钢铁公司签订一份建设工程承包合同,合同约定,由甲建筑公司承包乙钢铁公司厂房建设工程,工程款为1850万元人民币。但是,合同签订后不久,乙钢铁公司要求降低工程款,否则将另行找人承包。甲建筑公司害怕失去工程项目,就同意另签一份工程款为16
王某是精神病人,某日王某举刀要砍其邻居李某,李某逃跑,在逃跑的过程中看到刘某骑电动车经过。随即抢走电动车继续逃跑,刘某从车上摔下,造成骨折。则下列关于本案的说法正确的是()。
2011年,我国的城镇化率处于()类国家的水平。
以美元为中心的“布雷顿森林体系”形成于20世纪70年代。()
一、注意事项1.《申论》考试,与传统作文考试不同,是对分析驾驭材料的能力与对表达能力并重的考试。2.作答参考时限:阅读资料40分钟,作答110分钟。3.仔细阅读给定的资料,然后按“申论要求”依次作答。二、给定资料1.陕西农
下列史书中,属于编年体的是:
Childrenhavebeensaidtohavebrain-injuredchildsyndrome,hyperactive(极度活跃的)childsyndromeandattention-deficitdisorder
A、TotheRoyalIslandPark.B、TothenorthofSydney.C、TotheRoyalNationalPark.D、TotheGariebeach.C原文中男士说,他们打算南下去RoyalN
最新回复
(
0
)