首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It seems now that a dollar is not the same as that ten years ago. We can not use it to buy as many things as before. No one can
It seems now that a dollar is not the same as that ten years ago. We can not use it to buy as many things as before. No one can
admin
2012-01-19
46
问题
It seems now that a dollar is not the same as that ten years ago. We can not use it to buy as many things as before. No one can deny that one dollar is worth 100 cents. The amount of money is fixed but the value has experienced great changes. Do our living conditions get decreased? Many people are confused about this question.
All the goods are ruled by the axioms of supply and demand. We all know that workers earn more than before, as a result, they have more to pay for what they need or what they like. The great demand promotes the price to go up. At the same time, if there is a shortage, the price also goes up. According to the economists, the value of money depends on the cost of living. The cost of living is what we spend on the necessities. The food, housing and medical expenses have increased largely these years, so the value of money has decreased. For some people whose salary has not increased much, the expense of living becomes a headache. Don’t worry about that. To help you better manage your salary and keep the quality of your life, here comes some money saving tips.
First, you need to set ambitious goals to encourage you to save money. For example, you plan to have a formal dress in one year, to own a car in five years or to buy an apartment in twenty years.
Second, stay away from those that waste money. Learn to keep a diary of how much you spend and what it is for. Planning a budget is important. Budget helps you to spend money wisely though the cost of living increases. So, how do you make a budget? There are numerous charts and software and all kinds of things that you can buy to help you. They’re all fine, but all that you really need is a notebook, a pencil and a small calculator. Just sit down and annotate everything that you spend money on in a month with these tools. Everything! Think twice before using money on expensive skin care products. The best way to keep your skin in good condition is sufficient sleep. After you know exactly where your money is going, you can have chance to get rid of your bad consumption habit.
Following them your daily expense will be cut off easily, but still keep the quality of your life.
Which of the following situation will not bring price up?
选项
A、The shortage of goods
B、The decrease of the money’s value
C、The increase of demand for goods
D、The input of more money to the market
答案
B
解析
根据原文第二段第四句,“At the same time, if there is a shortage, the price also goes up.”故A项是价格上涨的原因。由第二段第五句“According to the economists, the value of money depends on the cost of living. ”可见,钱的价值取决于生活的花费,而并不是钱的价值决定价格,故B项逻辑错误。由第二段第三句“The great demand promotes the price to go up.”可知C项也是价格上涨的原因。D项“投入市场的钱增加”,相当于商品的需求增加,因此会造成价格上涨。所以D项也是价格上涨的原因。故正确答案为B项。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/HVxd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Themorewomenandminoritiesmaketheirwayintotheranksofmanagement,themoretheyseemtowanttotalkaboutthingsforme
Themorewomenandminoritiesmaketheirwayintotheranksofmanagement,themoretheyseemtowanttotalkaboutthingsforme
Whenitcomestogenderrolesinfamilies,itseemsthemorethingschange,themoretheystaythesame.Forthefirsttime,the
Whenitcomestogenderrolesinfamilies,itseemsthemorethingschange,themoretheystaythesame.Forthefirsttime,the
Whenitcomestogenderrolesinfamilies,itseemsthemorethingschange,themoretheystaythesame.Forthefirsttime,the
Thehumanbeinglongsforasenseofbeingaccomplished,ofbeingabletodothings,withhishand,withhismind,withhiswill
Ifthesunhasenoughpowertowarmandlightthewholeearth,itmusthaveenoughpowertodootherthings,too.【61】Canweuse
随机试题
采用调心滚子轴承的主轴修复最好采用刷镀,也可以采用镀铬或其他修复方法。()
生理性运动伪影不包括
A.肝、脾、肾病B.目病、咽喉病、热病C.后头、肩胛病、神志病D.中风、昏迷、热病、头面病E.前头、口齿、咽喉病、胃肠病督脉的主治是
男,39岁,患心衰性水肿,宜选用()。
自然铜的主成分是信石的主成分是
基坑降水设计时,()不正确。
一个可行的方案,技术上必须满足的要求有( )。
使用RAID作为网络存储设备有许多好处,以下关于RAID的叙述中不正确的是(58)。
下列关于实现创建文件操作的描述中,哪一个是错误的?()
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayonthetopicMyViewsonExamination.Youshouldwriteatleast
最新回复
(
0
)