首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
职业资格
"It can’t be done. " Boyan Slat heard this over and over when he first proposed a way to clean up millions of tons of plastic po
"It can’t be done. " Boyan Slat heard this over and over when he first proposed a way to clean up millions of tons of plastic po
admin
2020-01-07
9
问题
"It can’t be done. " Boyan Slat heard this over and over when he first proposed a way to clean up millions of tons of plastic polluting our oceans. Almost anyone else would have given up in frustration and despair. But 20-year-old Slat hasn’t been discouraged but committed to his dream. "Human history is basically a list of things that couldn’t be done, and then were done," he says. Today, Slat and his team at the Ocean Cleanup are well on their way to proving the critics wrong. Good news for the planet.
Slat, who grew up in the city of Delft in the Netherlands, was on a diving trip in Greece three years ago when he was deeply impressed by plastic, "There were more plastic bags than fish," he says. "That moment I realized it was a huge issue and that environmental issues are really the biggest problems my generation will face. "
That fall, Slat, then 17, decided to study plastic pollution as part of a high school project. Soon, Slat learned that no one had yet come up with practical way to clean up this massive garbage patches. Most proposed solutions involved "fishing" up the plastic using ships equipped with nets-which, as Slat discovered, would likely take more than 1,000 years, cost too much, let off too much sea life along with the trash.
Slat proposed an alternative that mostly avoided these problems - a solar - powered system using a floating plastic tube which will go around the garbage and trap it is 600 meters long, A big screen hangs down from it, about three metres into the water. Wind, waves and ocean currents will push the trash toward the tube. (Fish can swim under the screen) A ship will pick up the trash and take it back to the shore to sort and recycle it into oil and other products. Best of all, Slat predicted his system could clean up the North Pacific Garbage Patch between California and Hawaii where a lot of floating garbage exists, within five to 10 years.
The following, Slat entered the aerospace engineering program at the Delft University of Technology and officially announced his ocean cleanup concept at TEDx Delft. But nothing much moved forward,Slat found himself continually absent-minded in classes, looking for ways to improve his concept. "It wouldn’t let go. I finally decided to put both university and my social life on hold to focus all my time on developing this idea. I wasn’t sure if it would succeed, but considering the scale of problem I thought it was important to at least try. " He says.
With this family’s blessing, Slat began in earnest organizing a team of volunteers and employees for The Ocean Cleanup, which now numbers about 100.
In answer to opposition, Slat and his team raised $ 100,000 from a crowd funding campaign and began testing a 40-meter collecting barrier near the Azores Islands last March. In June, they released a 500+ page possibility study.
Over the next three to four years, Slat will push toward a fully operational large-scale project by testing a series of longer and longer barriers. He’s currently seeking to crowd fund $ 2 million to finance it. Incidentally, The Ocean Cleanup is also working on a plan to stop plastic from washing into the oceans in the first place. "It’s just the other problem that is equally important. " Slat says. "It’s something everyone is able to help with, and we also have some technologies in the pipeline.
As for school, Slat doesn’t miss it-except maybe for the social-part, which he hopes to a bit once his team takes on more of the workload. "I don’t have time for things like that right now, but I really can’t complain. I can imagine doing something more fun than being able to have an idea and then actually making it into a reality. " he says.
What is the function of the first paragraph?
选项
A、An introduction to the main topic.
B、An overview of the whole article.
C、The background information of the story.
D、Raising a problem for later solution.
答案
B
解析
考查细节理解题。文中第一段讲述了Boyan Slat提出一种处理海洋的塑料的方法,周围都是反对的声音,下文主要介绍了海洋塑料污染的现象及Boyan Slat的努力,故第一段的目的是引出话题。故本题选B。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/7S3v777K
本试题收录于:
英语学科知识与教学能力题库教师资格分类
0
英语学科知识与教学能力
教师资格
相关试题推荐
简述初中历史课程的知识与能力目标。
19世纪中期英国的消费现象,就像莎士比亚提到的:“Thefashionwearsourmoreapparelthanhemart.”(流行的衣服永远比人们能穿破的衣服要多)对此理解错误的是()。
Itwasbetween1830and1835______themodernnewspaperwasborn.
Thephenomenonof"______"maybethefactortocausethefewestchangesintheEnglishlanguageinrecentyears.
Questioningplaysanimportantrolefortheclassroomteaching.Whichofthefollowingquestionsdoesnotbelongtocomprehensio
Socialchangeismorelikelytooccurinsocietieswherethereisamixtureofdifferentkindsofpeoplethaninsocietieswhere
Therearefivecomponentsofcommunicativecompetence.Whichofthemreferstoone’sabilitytocreatecoherentwrittentextor
AnneWhitney,asophomoreatColoradoStateUniversity,firsthadaproblemtakingtestswhenshebegancollege."Iwasalwaysw
Our______sensitivitydecreaseswithage.Byage60,mostpeoplehavelost40percentoftheirabilitytosmelland50percentof
随机试题
滚动轴承经过长期使用后,工作游隙增大、工作表面产生麻点、凹坑或裂纹等是其主要损坏形式。()
常用绝缘导线有哪些?
对胃黏液的叙述,下列哪一项是错误的
有关DNA双螺旋结构的叙述,错误的是
为保护黄酮母核中的邻二酚羟基,提取时可加入
玉屏风胶囊的君药是()。
《中华人民共和国合同法》第122条规定:“因当事人一方的违约行为,侵害对方人身、财产权益的,受损害方有权选择依照本法要求其承担违约责任或者依照其他法律要求其承担侵权责任。”对于该条文的理解,下列哪些选项是正确的?
把暴露在危险中的人体从危险区域中移开,这种安全装置称为()。
期货交易所一般不得从事()。
[2014]下列有关注册会计师在审计报告日后对审计工作底稿做出变动的做法中,正确的有()。
最新回复
(
0
)