首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Encouragement. B、Agreement. C、A pause. D、An interruption. D推理题。文章主要介绍了西方人的交流,无论赞同还是反对,主要是观点的交流,由此可知他们交流时最可能发生的是打断对方的发言,即interr
A、Encouragement. B、Agreement. C、A pause. D、An interruption. D推理题。文章主要介绍了西方人的交流,无论赞同还是反对,主要是观点的交流,由此可知他们交流时最可能发生的是打断对方的发言,即interr
admin
2014-11-27
76
问题
Japanese style conversations develop quite differently from Western-style conversation.
A Western-style conversation between two people is like a game of tennis. If I introduce a topic, a conversation ball, I except hit it back. If you agree with me, I don’t expect you simply to agree and do nothing more. I expect you to add something—a reason for agreeing, or another example to carry the idea further. But I don’ t expect you always to agree. I am just as happy if you question me, or completely disagree with me. Whether you agree or disagree, your responses will return the ball to me.
A Japanese-style conversation, however, is not all like tennis. It’s like bowling. You wait for your turn. And you always know your place in line. It depends on such things as whether you are older or younger, a close friend or a stranger to the previous speaker, in a senior or junior position, and so on. When your turn comes, you step up to the starting line with your bowling ball and carefully bowl it. Everyone else stands back and watches politely, giving encouragement. Everyone waits until the ball has reached the end of alley, and watches to see if it knocks down all the pins, or only some of them. Then, after everyone is sure that you have completely finished your turn, the next person in line steps up to the same starting line, with a different ball. Your ball is not returned.
Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
22. What is the main topic of the passage?
23. What is the goal of a Western-style conversation?
24. In a Japanese-style conversation, which is not the factor when a speaker should start depend on?
25. What is more likely to occur in a Western-style conversation?
选项
A、Encouragement.
B、Agreement.
C、A pause.
D、An interruption.
答案
D
解析
推理题。文章主要介绍了西方人的交流,无论赞同还是反对,主要是观点的交流,由此可知他们交流时最可能发生的是打断对方的发言,即interruption,而非鼓励、赞同和停顿。因此,正确答案是D。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/5ym7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Printingindustrythathasmadefatprofitsforyearsisstruggling.Plungingcirculationhasforcedmanynewspapersandmagazin
A、Hekeepsexercises.B、Hetriesrunning.C、Heeatslessmeat.D、Heonlyeatsfruit.A对话中,女士说她减肥的时候只吃蔬菜和水果。男士说这并不是一个保持身材的好办法,他每周
Itseemsthereislittleevidencethatorganicfoodsaremorenutritiousthanconventionallygrownfoods,accordingtothemost
A、Makeabetterbudget.B、Savemoneyeverymonth.C、Saveeverypennyhemakes.D、Learnfromheronmoneysaving.B
Musicians—fromkaraokesingerstoprofessionalviolinplayers—arebetterabletoheartargetedsoundsinanoisyenvironment,ac
Ifyou’rehappyandyouknowit,maybeyoureallyshouldclapyourhands.That’sbecausebeinghappymightmakeyoulivelonger.
Recently,anearlydecadeoldpaperontheeconomiceffectsofhumancloningbyaFrencheconomicsprofessorhasbeengettingso
Oneofthemostimportantsocialdevelopmentsthatmadepossibleashiftinthinkingabouttheroleofpubliceducationwasthe
A、Sheisconsiderate.B、Sheisaggressive.C、Sheisindependent.D、Sheislikehergrandma.C细节题。女士提到,Mary是一个独立的(independent)但有时
A、PostinghomemadevideooraudioontheInternet.B、SpecializinginmouthingBackstreetBoys’songs.C、Makingaudioorvideoin
随机试题
近几年,女司机驾驶能力屡遭非议,甚至与新手司机一样被冠上“马路杀手”的称号,不过统计数据却表明,女司机肇事比例要远远低于男司机。因此,有人认为,女司机驾驶能力比男司机强。以下哪项如果为真,最能质疑上述结论?
函数y=ln(1+x2)的单调增加区间是().
关于Apgar评分的描述,正确的是
容量为2GB的存储空间,最多可以存放的信息为()。
对于设备更新,下列说法中正确的是______。
关于费用,下列说法中错误的是()。
信用风险转移(CreditRiskTransfer,CRT)是指金融机构,一般是指商业银行通过使用各种金融工具把信用风险转移到其他银行或其他金融机构。信用风险转移市场的参与机构主要是各种金融机构,主要的市场参与者包括商业银行、各种机构投资者和证券公司。
在一根长100厘米的木棍上,从左至右每隔6厘米染一个红点,同时从右至左每隔5厘米也染一个红点。然后沿红点处将木棍逐段锯开,那么长度是1厘米的短木棍有多少根?()
使用Outlook创建邮件帐户时,不能选择的邮件接收服务器类型是()。
Theearthiswitnessinganurbanrevolution,aspeopleworldwidecrowdintotownsandcities.In1800onlyfivepercentofthe
最新回复
(
0
)