首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In the USA, 85% of the population over the age of 21 approve of the death penalty. In the many states which still have the death
In the USA, 85% of the population over the age of 21 approve of the death penalty. In the many states which still have the death
admin
2005-06-26
100
问题
In the USA, 85% of the population over the age of 21 approve of the death penalty. In the many states which still have the death penalty, some use the electric chair, which can take up to 20 minutes to kill, while others use gas or lethal injection.
The first of these was the case of Ruth Ellis who was hanged for shooting her lover in what was generally regarded as a crime of passion. The second was hanged for murders which, it was later proved, had been committed by someone else.
The pro-hanging lobby(赞成极刑的活动集团)uses four main arguments to support its call for the reintroduction of capital punishment. First there is the deterrence theory, which argues that potential murderers would think twice before committing the act if they knew that they might die if they were caught. The armed bank robber might, likewise, go back to being unarmed.
The other two arguments are more suspect. The idea of retribution demands that criminals should get what they deserve: if a murderer intentionally set out to commit a crime, he should accept the consequences. Retribution, which is just another word for revenge, is supported by the religious doctrine of an eye for an eye and a tooth for a tooth.
The arguments against the death penalty are largely humanitarian(人道主义的). But there are also statistical reasons for opposing it: the deterrence figures do not add up. In Britain, 1903 was the record year for executions and yet in 1904 the number of murders actually rose. There was a similar occurrence in 1946 and 1947. If the deterrence theory were correct, the rate should have fallen.
The other reasons to oppose the death penalty are largely a matter of individual conscience and belief. One is that murder is murder and the state has no more right to take a life than the individual. The other is that Christianity advises forgiveness, not revenge.
We can learn from the last paragraph that______.
选项
A、neither the state nor the individual has the right to take a life
B、the state has the right to take a life but the individual does not
C、the death penalty has nothing to do with individual conscience and belief
D、the deterrence figures have added up and the execution rate has fallen
答案
A
解析
在文章的最后一段讲到:“One is that murder is murder and the state has no more right to take a life than the individual.”从这句话可以看出,无论是国家或是个人都没有权利去剥夺一个人的生命。所以A项正确。B项的内容与文章的内容不符,所以B项不对。最后一段的第一句话中提到“反对死刑的其他理由主要与个人的良心和信仰有关”,所以C项不对。D项不对,威慑数字没有意义,在第五段中提到了,谋杀案并没有因为执行数量的增多而减少。所以本题的正确答案为A。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/4Hmi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Musiccomesinmanyforms;mostcountrieshaveastyleoftheirown.【C1】______theturnofthecenturywhenjazz(爵士乐)wasborn,Am
Visualimpairment(视觉障碍)carrieswithitareducedorrestrictedabilitytotravelthroughone’sphysicalandsocialenvironmentu
Thefunofplayingthegamewasagreaterincentivethantheprize.
Hemustnotallowthisunusualbarriertostophimfromfightingagainsttheenemy.
TheStateCouncilwilllaydownnewrulesthataimtomakemanagementcompatiblewithinternationallyacceptedconventions.
AleadingBritishscholarhasproposedtranslatingShakespeareintocontemporaryEnglish______youngaudienceswhoareconfused
Thelegislativeprovisionhasagreatimpactontheoperationsofthedepartment.
Whatpartdoesthefemaleseahorseplayinhavingbabies?Toprotecthimselfandhiseggs,themaleseahorsedoesallthefol
AllthestaffmembersofthedepartmentmadezealouseffortstocleanupthehallfortheChristmasparty.
A.Createacreativespace.B.Keepanopenmind.C.Anythingispossible.D.Tieintoyourbusinessgoals.E.Don’tneglectthe
随机试题
制动系的作用有哪些?
联合分析
目前DVD光驱采用的激光为红色激光或蓝色激光。
二尖瓣狭窄的超声特征是:()
A、积极性反馈B、消极性反馈C、模糊性反馈D、鞭策性反馈E、情感性反馈护士在听取患者的陈述后说“是吗!”“真的吗!”属于()
与大气压力作用无关的是()
以规定计量单位的分项工程为编制对象的定额是()。
当预期的使用者不是除了客户以外的其他方时,评估人员必须提供()。
我国某企业2012年度实现收入总额460万元,与之相应的扣除项目金额共计438万元,经税务机关核定2011年度的亏损额为20万元。该企业2012年度应缴纳的企业所得税为()元。
世界卫生组织调查发现,60%患腰椎间盘突出的人都是从事办公室工作的人。因此,长期久坐会增加患腰椎间盘突出的概率。以下如果各项为真,最能削弱上述推论的是()。
最新回复
(
0
)