首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Most people would agree that, although our age exceeds all previous ages in knowledge, there has been no corresponding increase
Most people would agree that, although our age exceeds all previous ages in knowledge, there has been no corresponding increase
admin
2013-11-21
59
问题
Most people would agree that, although our age exceeds all previous ages in knowledge, there has been no corresponding increase in wisdom. But agreement ceases as soon as we attempt to define "wisdom" and consider means of promoting it.
There are several factors that contribute to wisdom. Of these I should put first a sense of proportion: the capacity to take account of all the important factors in a problem and to attach to each its due weight. This has become more difficult than it used to be owing to the extent and complexity of the special knowledge required of various kinds of technicians. Suppose, for example, that you are engaged in research in scientific medicine. The work is difficult and is likely to absorb the whole of your mind. You have no time to consider the effect which your discoveries or inventions may have outside the field of medicine. You succeed(let us say)as modern medicine has succeeded, in enormously lowering the infant death-rate, not only in Europe and America, but also in Asia and Africa. This has the entirely unintended result of making the food supply inadequate and lowering the standard of life in the parts of the world that have the greatest populations. To take an even more dramatic example, which is in everybody’s mind at the present time: you study the makeup of the atom from a disinterested(无利害关系的)desire for knowledge, and by chance place in the hands of a powerful mad man the means of destroying the human race.
Therefore, with every increase of knowledge and skill, wisdom becomes more necessary, for every such increase augments(增强)our capacity for realizing our purposes, and therefore augments our capacity for evil, if our purposes are unwise.
The author uses the examples in the passage to illustrate his point that
选项
A、it’s extremely difficult to consider all the important elements in problem
B、success in medical research has its negative effects
C、scientists may unknowingly cause destruction to the human race
D、it’s unwise to be totally absorbed in research in scientific medicine
答案
A
解析
推理题。作者在第二段中用了两个例子都是为了说明一个主题,即如何理解“wisdom”的含义;第二段第二句对“wisdom”下了定义;第三句作者又阐述了自己的看法“This has become difficult than it used to owing to the extent and complexity of the special knowledge required of various kinds of techniques.”接下来的两个例子都是论证这一观点。选项A准确地表达了这一思想。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/48S7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
ThenumberofBeijingerstogoandenjoythenightarelessthanShanghaiandGuangzhoupeople.WecandescribeawealthyShang
Howcloseparentsaretotheirchildrenhasastrong______onthecharacterofthechildren
Today,mostcountriesintheworldhavecanals.Manycountrieshavebuiltcanalsnearthecoast,andparallel【67】thecoast.Even
Geographyisthestudyoftherelationshipbetweenpeopleandtheland.Geographers(地理学家)compareandcontrast(67)placesonthee
Languageislearnedprimarilythroughcommunicationwithotherpeople.Researchshowsthatthemorecommunicationchildren【S1】__
A、Hewasstudying.B、Hewasmakingnoises.C、Hewasnoddingoff.D、Hewaslookingforabook.C
SaveYourOwnLifeWe’veallheardthemiraclestories:TheBoyScoutwhosurvivedforfourdaysinthemountainsofNorthC
TheAntarcticozone(臭氧)holeischangingweatherpatternsacrosstheSouthernHemisphere(半球),evenaffectingthetropics,scienti
A、Anewbuilding.B、Directionstothegym.C、Goingtothelibrary.D、Newlibraryhours.A女士问男士人们在那边建什么,是又一个健身房吗?男士反问道,那不是新图书馆要建的
A、TheycontributetothemodernizationofAmericanfarms.B、Theyhelptoincreasethestategovernments’revenue.C、Theyprovide
随机试题
这个标志是何含义?
下列哪一种疾病不是β肾上腺素受体阻断药的适应证
机械设备灌浆分为一次灌浆和二次灌浆,一台大型机械设备二次灌浆是对()进行的灌浆。
无独立请求权的第三人( )。
指出操作风险的定义是由于内部程序、人员、系统的不完善或失误,或外部事件造成直接损失或间接损失的风险的文件是()
【2015年】当一些债务即将到期时,企业虽然有足够的偿债能力,但为了保持现有的资本结构,仍然举新债还旧债。这种筹资的动机是()。
孔夫子所说的“其身正,不令而行;其身不正,虽令不止”,从教师的角度来说可以理解为()。
暴风雨即将来袭,街道两旁树容易折断存在安全隐患。你如果作为负责人,会怎么应对?
OneofthefeaturesofLondonisthenumberofbigstores,mostofwhicharetobefoundinorneartheWestEnd.Theyarevast
A、Telltheownertwomonthsinadvancethatshe’smoving.B、Tellthehousingauthoritiesaboutherproblem.C、Movetoanotherap
最新回复
(
0
)