首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The newspaper must provide for the reader objectively selected facts. But in these days of complex news it must provide more; it
The newspaper must provide for the reader objectively selected facts. But in these days of complex news it must provide more; it
admin
2012-12-30
58
问题
The newspaper must provide for the reader objectively selected facts. But in these days of complex news it must provide more; it must supply interpretation, the meaning of the facts.
However, the opponents of interpretation insist that the writer and the editor should confine himself to the "fact". This insistence raises a question: What are the facts.’?
As to the first question, consider how a so-called "factual" story comes about. The reporter collects, say, fifty facts; out of these fifty, his space allotment being necessarily restricted, he selects the ten which he considers most important. This is Judgment Number One. Then he or his editor decides which of these ten facts shall constitute the lead of the piece (This is an important decision because many readers do nut proceed beyond the first paragraph). This is Judgment Number Two. Then the night editor determines whether the article shall be presented on page one, where it has a large impact, or on page twenty-four, where it has little. This is Judgment Number Three.
Thus, iii tire presentation of a so-called "factual" or "objective" story, at least three judgments are involved. And they are judgments not at all unlike those involved in interpretation, in which reporter and editor, calling upon their research resources, their general background, and their "news neutralism", arrive at a conclusion as to the significance of the news.
The two areas of judgment, presentation of the news and its inter pretation, are both objective rather than subjective processes—as objective, that is, as any human being can be. If an editor is intent on slanting the news, he can do it in other ways and more effectively than by interpretation. He can do it by the selection of these facts that support his particular excuse. Or he can do it by the play he gives a story—promoting it to page one or demoting it to page thirty.
The writer of an article selects ten out of fifty available facts (Para. 2) because______.
选项
A、space is limited
B、he has to be objective
C、the subject is not important
D、he wants to simplify a complex story
答案
A
解析
根据第三段第三句“The reporter collects,say,fifty facts; out of these fifty,his space allotment being necessarily restricted,he selects the ten which he considers most important”,叫以看出[A]为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/3NaO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Theconcernthroughouttheworldin1968forthosethreewhalesthatwerelockedintheArcticicewasdramaticproofthatwhale
WhichgroupofpeoplecanNOTvoteintheBritishgeneralelection?
Whichofthefollowingisatotallyarbitraryone?
Youshouldnotfearspidersthankstotheirpoison.Ofallthespidersin【M1】______NorthAmerica,onlyonekindisreallyda
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryratherthansociopoliticalcriteriatoitssubject,succ
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryratherthansociopoliticalcriteriatoitssubject,succ
Asubtledistinctioninthewaywomenaresingledoutbythelanguageisevidentinthewaythatthesamepersonality【M1】______
A、economicpowerB、celebration-planningskillsC、nationalsecurityD、artisticfeaturesB本题考查细节。北京迎奥运倒计时庆典活动的顺利进行体现了中国细致策划组织大型庆典
William,DukeofNormandy,foughtkingHaroldofEnglandattheBattleofHastingsin______.
William,DukeofNormandy,isnowknownas______.
随机试题
以下行为中,可以不经著作权人许可,不向其支付报酬的是()。
年轻人的弥漫性单纯性甲状腺肿,如无症状,其治疗首先考虑
诊断脑出血最迅速最可靠的检查是
背景资料:某工程公司中标承包一城市道路施工项目,道路总长为15km,其中包括一段燃气管线的敷设。工程建设工期很紧。为抓紧时间,该公司很快组成项目经理部,项目部进行了临建。项目部拿到设计院提供的设计施工图决定立即开始施工,监理工程师尚未到场。开工后
企业资金结构中,合理地安排负债资金对企业的影响有()。
K966次是()列车。
我国已经成为全球最大的留学生输出国之一,出国留学人数年平均增长率超过25%,2011年累计出国留学人数比1978年规模扩大了375倍。留学群体低龄化趋势明显,2010年我国出国留学高中及以下学历学生占当年留学总人数的19.8%,据2011年美国统计数字显示
在C语言系统中,假设int类型数据占两个字节,则double、long、unsignedint、char类型数据所占字节数分别为()。
It’ssaidthemostexcitingkindofeducationisalsothemostpersonal.Nothingcan【C1】______thejoyofdiscoveringsomething
A、Warm.B、Cold.C、Hot.D、Wet.B本题考查事实细节。题目问的是今天早上的天气怎样。男士说:“今天早上天气非常寒冷。”女士回答:“是的,比昨天冷多了。”由关键词cold可知正确答案是B项Cold(寒冷)。
最新回复
(
0
)