首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Growth in oil and gas supplies will make the U. S. virtually self-sufficient in energy by 2030, according to a BP report publish
Growth in oil and gas supplies will make the U. S. virtually self-sufficient in energy by 2030, according to a BP report publish
admin
2012-08-10
78
问题
Growth in oil and gas supplies will make the U. S. virtually self-sufficient in energy by 2030, according to a BP report published on Wednesday.
In a development with enormous geopolitical implications, the country’s dependence on oil imports from potentially unstable countries in the Middle East and elsewhere would disappear, BP said, although Britain and western Europe would still need Gulf supplies.
BP’s latest energy outlook forecasts a growth in unconventional energy sources, "including U. S. shale (页岩) oil and gas, Canadian oil sands and Brazilian deepwater, plus a gradual decline in demand, that would see North America become almost totally energy self-sufficient" in two decades. BP’s chief executive, Bob Dudley, said, "Our report challenges some long-held beliefs. Significant changes in U. S. supply-and-demand prospects, for example, highlight the likelihood that import dependence in what is today’s largest energy importer will decline substantially. "
The report said the volume of oil imports in the U. S. would fall below 1990s levels, largely due to rising domestic shale oil production and ethanol (乙醇) replacing crude. The U. S. would also become a net exporter of natural gas.
Overall, global energy demand would surge in the next 20 years, fuelled by economic and population growth in Asia, but at a slowing annual rate, due to advances in energy efficiency and growth of renewables.
World energy demand is likely to grow by 39% over the next two decades, or 1.6% annually, almost entirely in non-OECD (非经济合作与发展组织) countries. Consumption in non-OECD countries is expected to rise by just 4% in total over the period.
Global energy will remain dominated by fossil fuels, which are forecast to account for 81% of energy demand by 2030, down about 6% from current levels. The period should also see increased fuel-switching , with more gas and renewables used at the expense of coal and oil.
What does the passage say about the non-OECD countries?
选项
A、Their energy demand would entirely increase by 39% over the next two decades.
B、They would increase the energy consumption by 1.6% annually.
C、Their energy consumption would increase by only 4% over the next two decades.
D、They would develop more gas and renewables at the expense of coal and oil.
答案
C
解析
事实细节题。根据定位句,非经济合作与发展组织成员国在未来20年的能源消费将总共仅增长4%,C)含义与之吻合,故为答案。原文指出世界能源需求在未来20年很可能增加39%,几乎全部发生在非经济合作与发展组织的国家中,A)与原文意思不符,故排除;原文指出这成员国的能源需求年增长率为1.6%,而非年需求率,故排除B);D)杂糅了原文意思,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/1k57777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Acoupleofmonthsago,Iwenttoadepartmentstoretobuyafewthingsforthehouse.Ineededasetofcurtainsforthelivin
Tasteissuchasubjectivematterthatwedon’tusuallyconductpreferencetestsforfood.Themostyoucansayaboutanyone’s
WithfifteenyearsBritainandothernationsshouldbewellonwiththebuildingofhugeindustrialcomplexesforthe【B1】______o
AgriculturalNewsFoodandAgricultureinTwenty-fiveYearsAccordingtotheInternationalFoodPolicyResearchInstitute,t
A、Heissufferingfromthedifferenceoftimezones.B、Hehasbeenstudyinghardatnight.C、Hefindsbiologydifficulttolearn
Askedtonametheirfavoritecity,manyAmericanswouldselectSanFrancisco.SanFranciscobeganasa【S1】______Spanishoutpost
A、Hehasrefusedanotherdinnerappointment.B、Hedoesn’teatoutveryoften.C、Heknowsthewaytotherestaurant.D、Hedoesno
Itisdifficulttobelievethat,onlyeightyyearsago,theideaofthedomesticelectriclightwasheldincontemptbyallthe
A、Shewasquestionedbythepolice.B、Shewasshutinasmallroomfor20minutes.C、Shewasinsultedbytheshopperaroundher.
随机试题
关于肝脏海绵状血管瘤超声表现,不包括
A.薯蓣皂苷B.甘草酸C.甘草次酸D.剑麻皂苷E.黄芪苷甲甘草中具有甜味的成分是()。
关于急性结膜炎用药A、四环素、利福平滴眼剂B、0.1%羟苄唑滴眼剂C、醋酸可的松滴眼剂D、2%色甘酸钠滴眼剂E、0.1%碘苷滴眼剂对由细菌感染引起的急性卡他性结膜炎可选用
对于中小企业,财务报表附注不是必需的部分。
在事关重大的案件与事件的处置上,公安机关要及时请示(),以取得及时有力的领导。
最近三年来,捷达牌计算机的销量有了飞速的增长。而同一时期,该品牌用于电视广告的费用也明显增长了。因而有人认为,捷达牌计算机销量的增长,得益于其电视广告的促销作用。以下哪项为真,最能削弱上述结论?
肾损伤早期手术的适应证是
[*]
Youwillhearapieceofnews.Foreachquestion23-30,markoneletterA,BorCforthecorrectanswer.Youwillhearthereco
TheHopeProjectaimstobringhopetopeoplestrugglingwithadisabilityandtotheirfamilies.TheHopeProjectwasdesigned
最新回复
(
0
)