首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Earthquake survivors trapped in rubble could one day be saved by an unlikely rescuer: A robotic caterpillar that burrows its way
Earthquake survivors trapped in rubble could one day be saved by an unlikely rescuer: A robotic caterpillar that burrows its way
admin
2018-03-16
58
问题
Earthquake survivors trapped in rubble could one day be saved by an unlikely rescuer: A robotic caterpillar that burrows its way through debris. Just a few centimeters wide, the robot relies on magnetic fields to propel it through the kind of tiny crevices that would foil the wheeled or tracked search robots currently used to locate people trapped in collapsed buildings.
The caterpillar’ s inventor, Norihiko Saga of Akita Prefectural University in Japan, will demonstrate his new method of locomotion at a conference on magnetic materials in Seattle. In addition to lights and cameras, a search caterpillar could be equipped with an array of sensors to measure other factors—such as radioactivity or oxygen levels—that could tell human rescuers if an area is safe to enter.
The magnetic caterpillar is amazingly simple. It moves by a process similar to peristalsis, the rhythmic contraction that moves food down your intestine. Saga made the caterpillar from a series of rubber capsules filled with a magnetic fluid consisting of iron particles, water, and a detergent-like surfactant, which reduces the surface tension of the fluid. Each capsule is linked to the next by a pair of rubber rods. The caterpillar’ s guts are wrapped in a clear, flexible polymer tube that protects it from the environment.
To make the caterpillar move forwards, Saga moves a magnetic field backwards along the caterpillar. Inside the caterpillar’s "head" capsule, magnetic fluid surges towards the attractive magnetic field, causing the capsule to bulge out to the sides and draw its front and rear portions up. As the magnetic field passes to the next capsule, the first breaks free and springs forward and the next capsule bunches up. In this way, the caterpillar can reach speeds of 4 centimeters per second as it crawls along.
Moving the magnetic field faster can make it traverse the caterpillar before all the capsules have sprung back to their original shapes. The segments then all spring back, almost but not quite simultaneously.
Saga plans to automate the movement of the caterpillar by placing electromagnets at regular intervals along the inside of its polymer tube. By phasing the current flow to the electromagnets, he’ 11 be able to control it wirelessly via remote control. He also needs to find a new type of rubber for the magnetic capsules, because the one he’ s using at the minute eventually begins to leak.
But crawling is not the most efficient form of locomotion for robots, says Robert Full of the University of California at Berkeley, an expert in animal motion who occasionally advises robotics designers. "If you look at the energetic cost of crawling, compared to walking, swimming or flying, crawling is very expensive, " he says. Walking, on the other every step, energy is conserved in the foot and then released to help the foot spring up.
Saga acknowledges this inefficiency but says his caterpillar is far more stable than one that walks, rolls on wheels or flies. It has no moving parts save for a few fluid-filled rubber capsules. Biped robots and wheeled robots require a smooth surface and are difficult to miniaturize, and flying robots have too many moving parts. "My peristaltic crawling robot is simple and it works, " he says.
Comparing the robotic caterpillar and the other robots, which of the following is not true?
选项
A、A smooth surface is indispensable to biped robots and wheeled robots.
B、Flying robots are very inconvenient when moving, because they have too many moving parts.
C、The robotic caterpillar only has rubber capsules filled with a magnetic fluid.
D、It’ s incapable for wheeled robots to locate trapped people because they are impossible to miniaturize.
答案
D
解析
根据文章最后一段“wheeled robots require a smooth surface and are difficult to miniaturize”,作者说轮式的机器人在救人的时候,需要一个光滑的平面,而且很难稳定。文章并没有说它不能救人。故应选D。
转载请注明原文地址:https://www.kaotiyun.com/show/1TWd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
______tellsusthatthegovernmentwillgivesupporttoemployers,whoofferpart-timejobs?______impliesthatincreasedpayme
Whyisitnecessarytogiveacointosomeonewhenyougivehimapresentwithasharpedgeorpoint?
______placesanemphasisonsomethingthatcanhardlybelearntatschool?______isnotwrittenbyasinglewriter?
Besidestheformofreports,inwhatotherformscanwegiveoralpresentations?
Thepassengergotthenon-smokingsection.
Thepassengergotthenon-smokingsection.
Earthquakescanbedevastating【1】disasters.TheinfamousSanFranciscoearthquakeof1906causedover$200millionworthofdam
Earthquakescanbedevastating【1】disasters.TheinfamousSanFranciscoearthquakeof1906causedover$200millionworthofdam
Earthquakescanbedevastating【1】disasters.TheinfamousSanFranciscoearthquakeof1906causedover$200millionworthofdam
随机试题
半夏泻心汤属于大秦艽汤属于
A.邪气偏盛B.阴阳失调C.阴毒结聚D.正气不足E.经络阻塞形成瘤的主要病机是()
凝血酶时间(TT)延长见于()
在采暖系统中,闭式低位膨胀水箱为气压罐时,其宜安装在()。
嵌入衍生工具是指嵌入到非衍生工具(即主合同)中,使混合工具的全部或部分现金流量随特定()或其他类似变量的变动而变动的衍生工具。
大型采掘设备制造商长河公司在某发达国家建立了一个生产和销售基地。面对当地陌生而复杂的法律环境,该公司的法律事务部门拥有了较之国内更大的权力。它来源于()。
奖金制度的制定程序包括()。
假定货币需求函数为L=KY-hr,货币供给增加10亿美元而其他条件不变,则会使LM()。
(1)Josephwasanelderly,nay,anoldman:veryold,perhaps,thoughhaleandsinewy."TheLordhelpsus!"hesoliloquisedin
Somediseasesareinfectious—likecolds,flu,andchickenpox(水痘).Butwhatabout(26)______?Itmaynotbeadisease,atleastn
最新回复
(
0
)